"Genezis" Veljka Kuzmančevića pred beogradskom publikom

Autor:

07.12.2017 16:10

Foto:

Foto:



Na velikoj sceni Narodnog pozorišta Beograd, kompozitor Veljko Kuzmančević predstaviće (četvrtak 21. decembra u 20h) svoje novo umetničko delo - koncert pod nazivom “Genezis”.

U skladu sa svojim prepoznatljivim autorskim radom, Kuzmančević nastavlja da stvara instrumentalnu muziku, a glavnu “ulogu” na koncertu suprug naše istaknute modne kreatorke Verice Rakočević daće simfonijskom orkestru “Mesečeva harmonija“, dok će svojim glasom atmosferu na koncertu oživeti glumica Jelena Gavrilović, a plesom baletski igrač Željko Grozdanović.

Koncert “Genezis” govori o metaforičkoj smrti kulture, koju neko mora da odbrani i sačuva, a upravo to pokušaće Veljko Kuzmančević na daskama Narodnog pozorišta.

-Kultura treba da bude dostupna svima, zato je “Genezis” muzika za svaku publiku, poput filmske muzike, spoj komercijalnog i klasičnog, muzika koja se sluša srcem - rekao je  Kuzmančević, kompozitor i autor dela.

Veljko Kuzmančević: Glupo je trošiti novac na mondenska letovališta, a ne osetiti pozitivnu energiju prirode

Sa svojim orkestrom “Mesečeva simfonija” Veljko Kuzmančević nastupao je na mnogim koncertima i festivalima, a sarađivao je sa kraljevskim orkestrom “Gudači Svetog Đorđa” kao i kompozotorom Kornelijem Kovačem. Autor je muzike za predstavu “Troil i Kresida” koja je postavljena u Srpskom narodnom pozorištu, kao i muzike za kanadski film “Otac” iz 2016. godine.

-