Film koji slavi život: Večeras premijera "Bisera Bojane" (video)

Autor:

15.02.2017 15:24

Foto:

Foto:



Sečana premijera romantične komedije "Biser Bojane” reditelja Milana Karadžića biće održana večeras u Velikoj dvorani centra "Sava”, u dva termina od 17.30 i 20.30 sati.

Prema sinopsisu, glavni junak filma je mladi lekar Đorđe Popović (igra ga Slaven Došlo), koji dobija anonimni poziv da upozna oca. Đorđe veruje da mu je otac mrtav, jer ga je othranila baka (Mira Banjac), ali ipak odlučuje da se upusti u potragu za sopstvenim identitetom. Odlazi u Crnu Goru gde upoznaje Lolu (Vanja Nenadić), ćerku policijskog inspektora (Mladen Nelević), koja putuje na Adu Bojanu. Đorđev otac Nikola Popović (Mima Karadžić) nakon višegodišnje robije izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi nakratko u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim juvelirnicama. Nikolu očekuje "vruć” doček policije i bivših partnera zainteresovanih za dijamante. Spreman je na sve, ali ne i na susret sa sinom nakon dvadeset pet godina…

Mira Banjac: Spremam se za odlazak

U filmu igraju i Andrija Milošević, Hristina Popović, Dubravka Drakić, Enver Petrovci, Miki Krstović, Mirko Vlahović...

Reditelj Karadžić je napomenuo na konferenciji za novinare da je zajedno sa ekipom napravio "torta film”, koji sadrži akciju, ljubavnu priču, porodične probleme, dobar humor i prelepo okruženje Ade Bojane, prenosi Politika.

- Kao što u svaki dobar kulinarski recept ne ide samo jedan sastojak, naročito ako je u pitanju mediteranska kuhinja, tako ni ovaj film nema jednu žanrovsku odrednicu ili samo jednu liniju priče. U osnovi je to jedna akciona priča, ali je i melodrama i romantična komedija i krimić, a sve to začinjeno finim mediteranskim humorom - istakao je Milan Karadžić.

Reditelj je dodao da je za ekipu filma bio izazov da se kroz temperamentne odnose u porodici zapita kako i koliko pogrešni izbori roditelja utiču na sudbinu dece.

Mima Karadžić: Sa nestrpljenjem očekujemo povratak Milene Dravić glumi

- Mi smo atmosferom, fotografijom i muzikom želeli da na filmskom platnu oživimo duh južnog Jadrana u punom svom intenzitetu, a pošto se na Mediteranu uvek slavi život, tako i ovaj film slavi život - rekao je Karadžić.

Anđelka Prpić i Andrija Milošević: Naši ljubavni izazovi

Jednu od glavnih uloga u filmu tumači Andrija Milošević koji je ukazao da je njegova uloga na ivici karikature:

- Ali morala bi u ovom vremenu kada znamo šta se sve dešava na ulici da bude opomena i brehtovski momenat kojim bismo gledaoce zapitali šta im se zapravo dešava u životu - ukazao je Milošević.

Komentari. (0)

Loading