Emir Kusturica otvara 55. Beogradske susrete pisaca

Autor:

18.09.2018 16:53

Foto:

Foto:



Reditelj i pisac Emir Kusturica, član Udruženja književnika Srbije, otvoriće 20. septembra u Skupštini grada Beograda 55. Beogradske međuanarodne susrete pisaca, koji će od 19. do 24. septembra okupiti 38 pisaca iz 24 zemlje.

Emir Kusturica: Majica za Ruse, pesma za Francuze (foto)

Urednik tribine "Francuska 7" i dugogošnji član Odbora za međunarodnu saradnju Miljurko Vukadinović rekao je da samo dobre stvari mogu da izdrže bitku sa vremenom, siromaštvom i svim nedaćama u kojima živimo i da o tome svedoči 55. izdanje Beogradskih susreta pisaca.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ArAnHoVa (@arax_arax) дана 18. Авг 2018. у 1:43 PDT

On je izrazio zadovoljstvo što će ove godine ugostiti tri pisca iz Izraela, prvi put će ugostiti nekog iz Moldavije, tradicionalno više pisaca dolazi iz Rusije, a imaće i dva pesnika iz Turske.

Dorit Silverman, potpredsednica Udruženja hebrejskih pisaca, koje okuplja između 500 i 600 knjizezvnika, kaže da je počastvovana učešćem na Beogradskim susretima pisaca.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели N.Gašić (@nenadgasic87) дана 31. Јул 2018. у 3:48 PDT

-Ubeđeni smo da balkanska, srpska literatura vrlo važna i voleli bismo da bolje upoznamo vaše pisce i književnost, da spoznamo sa čim se sve suočavate, šta okupira vaš um - rekla je Silverman u izjavi medijima, oduševljena gostoprimstvom i lepotom Beograda.

Emir Kusturica: U svetu ne prolazi dobar film jer batina Holivuda vlada

Programom je predviđeno Veče književnika sa Kosova i Metohije i otkrivanje bareljefa Milana Rakića u prostorijama UKS-a, Veče pisaca iz rasejanja, polaganje venca na spomenik Ivi Andriću, Međunarodni miting poezije u Zadužbini Kralja Petra Prvog, Osmi međunarodni sabor duhovne poezije u Rakovici, predstavljanje knjiga stranih gostiju i domaćih izdanja.

Učesnici će posetiti i Kragujevac, Čačak, Mrčajevce, Požegu, Zlatibor, Vrnjačku Banju, Aleksandrovac, Požarevac, Veliko Gradište, Malo Crniće, Inđiju, Novi Sad, Pančevo, Vršac.