Dvostruki oskarovac u srpskoj prestonici: Slavni reditelj Aleksander Pejn stiže u Beograd

Autor:

21.08.2018 13:39

Foto:

Foto:



Dvostruki oskarovac Aleksander Pejn primiće nagradu "Indie Icon Award" za životno delo i razgovarati sa beogradskom publikom u programu Festivala nezavisnog američkog filma, koji će se od 13. do 16. septembra održati u beogradskom Domu omladine.

Pejn je radio sa Džekom Nikolsonom, Džordžom Klunijem, Metom Dejmonom, Ris Viderspun, Lorom Dern, Bertom Renoldsom, Tipi Hedren. Svaki put kada on snimi film, neko od njegovih glumaca bude nominovan za Oskara. Neki od njegovih najpopularnijih filmova su "Potomci" (The Descendants), "Stranputice" (Sideways), "Sve o Šmitu" (About Schmidt), "Nebraska", ...

U okviru programa festivala biće organizovana projekcija jednog ostvarenja iz nezavisne faze opusa ovog autora.

Ovogodišnje izdanje festivala ne beži od teških tema i društvenog angažmana, te nastavlja da traži odgovore na izazove života u paralelnom svetu novih tehnologija i društvenih mreža.

Za Grand pri festivala Indie Belgrade 2018. takmičiće se šest premijernih filmova najsvežije produkcije američkog nezavisnog filma, prikazani na ovogodišnjoj Veneciji, zatim na Sandensu, Trajbeki, Karlovim Varima, a među njima i pobednik Festivala Sandens 2018. godine.

Maja Gašić

Autor