"Distorzija", 30 godina posle: Električni orgazam sutra u Domu omladine

Autor:

22.12.2016 16:48

Foto:

Foto:



Električni orgazam će, povodom 30 godina od izlaska "Distorzija", sutra održati koncert u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, na kome će izvesti sve pesme sa tog kultnog albuma, uz odabrane hitove iz svih delova karijere, saopštili su danas iz producentske kuće Longlplay.

-Jako se radujemo da ćemo svirati kompletnu 'Distorziju', jer je to svakako jedan od mojih omiljenih albuma benda. Zapravo, nikad nismo svirali ceo album i ovo će biti jedinstvena prilika da ljudi čuju te pesme uživo, i to od prve do poslednje, redosledom koji je bio i na originalnom izdanju -, kazao je frontmen grupe Srđan Gojković-Gile u najavi koncerta.

U intervjuu Tanjugu, Gojković je nedavno ispričao u kojim okolnostima je nastao album "Distorzija".

-Već smo pokušali da sa novotalasnog zvuka pređemo na bazični rokenrol i ja sam krenuo da pravim pesme za 'Distorziju', zvao sam (Branislava Petrovića) Bananu i (Zorana Radomirovića) Švabu, Čavke se vratio iz zatvora i to je bio novi početak za bend i jedan od presudnih događaja. Osetila se nova energija benda što se odrazilo i na album-, rekao je Gile.

Prepuna hitova kakvi su "Debela devojka", "Ja sam težak kao konj", "Ne postojim", "Kapetan Esid",… "Distorzija" (1986, Jugoton) važi za jedan od najboljih jugoslovenskih rok albuma, i spada među najuspešnije u dugoj karijeri Električnog orgazma.

 

Komentari. (0)

Loading