Beograd u ritmu modernog plesa: počinje "Kondenz" festival

Autor:

20.10.2016 21:59

Foto:

Foto:



Deveti po redu “Kondenz” festival savremenog plesa i performansa biće održan u Beogradu od 21. do 27. oktobra.

Ovaj festival savremenog plesa i performansa svake godine predstavlja izbor najnovijih radova autora iz Srbije i iz inostranstva, suočavajući se sa brojnim izazovima koji postaju konstitutivni deo samog festivala.

“Kondenz” su ove godine osmislili Ana Dubljević, Dalija Aćin Thelander, Dragana Bulut, Dušan Murić, Igor Koruga, Jovana Rakić, Ksenija Đurović, Marijana Cvetković, Marko Milić i Mirjana Dragosavljević, a u organizaciji Stanica Servis za savremeni ples.

Festival će se održati na četiri lokacije: u Kulturnom centru "Magacin", "Bitef teatru", Kulturnom centru “Rex” i klubu “Petak”.

U okviru festivala 24. oktobra u Bitef teatru biće izvedena i predstava „Samo moje” Igora Koruge i Ane Dubljević koju je beogradska publika imala priliku da vidi na ovogodišnjem BITEFu. Ovaj rad bavi se istraživanjem tzv. ,,negativnih osećanja” pojedinca kao nezanemarljivim odlikama današnjeg svakodnevnog života u kapitalističkom društvu.

Sledećeg dana, 25. oktobra takođe u Bitefu Teatru Dragana Bulut će izvesti novu epizodu u serijalu njenog umetničkog istraživanja koje se bavi zombi figurom kao metaforom savremenog čoveka i društva „Povratak Zombija, ep. 3”.

Festival će ugostiti i učesnike platforme „Kritičke prakse (Made in YU)”, kreirane radi podrške mladim i perspektivnim teoretičarima i kritičarima koji pišu o performansu i plesu.

Ulaz na sve programe je besplatan, a za predstave u Bitef teatru potrebno je ranije preuzeti ulaznice sa blagajne Bitefa.

Komentari. (0)

Loading