Beograd spreman za oskarovca: Otkrivanje spomenika Karlu Maldenu u septembru

Autor:

01.06.2018 14:55

Foto:

Foto:



Otkrivanje spomenika u Jugoslovenskoj kinoteci američkom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu, koji je nagrađen Oskarom, umesto najavljenog 13. jula biće odloženo za jesen, najverovatnije za septembar, jer je vajaru potrebno dodatno vreme za izradu završnih detalja.

To je za Novosti izjavio američki ugostitelj, filmski glumac i producent rodom iz Srbije Dobrivoje Tanasijević, poznatiji po pseudonimu Dan Tana.

-To nam daje i više vremena da organizujemo dolazak poznatih glumaca, poput Majkla Daglasa ili Džejmsa Vudsa, koji su izrazili želju da prisustvuju ovom događaju - rekao je Dan Tana i dodao da se još traži novi datum za tu ceremoniju, jer on zavisi od obaveza članova porodice našeg oskarovca, slavnih glumaca, ali i državnog vrha.

@mycinema2018 је поделио/ла објаву дана 3. Апр 2018. у 9:25 PDT

Dan Tana je inicijativu za otvaranje legata i podizanje spomenika Karlu Maldenu pokrenuo pre tačno pet godina.

@madslucky13 је поделио/ла објаву дана 27. Мај 2018. у 5:27 PDT

Karl Malden je bio američki glumac srpsko-češkog porekla, a pravo ime mu je Mladen Sekulović. Iako rođen u Čikagu, odrastao je u obližnjem gradu Geriju, u Indijani.

Snimio je 65 filmova, a neki od najpoznatijih su Tramvaj zvani želja, Na dokovima Njujorka i Paton. U Beogradu je glumio u filmu Suton, a značajna je i njegova uloga u TV seriji iz 70-ih godina prošlog veka Ulice San Franciska.