Ana Popović: Nemam dadilje i spremačice, suprug i ja sve radimo sami

Autor:

12.01.2017 18:09

Foto:

Foto:



Jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičarki Ana Popović započinje turneju 2017 koncertom pred beogradskom publikom 14. januara u Mikser House-u.

Ona u Beograd stiže pravo iz Los Anđelesa, gde živi i i radi proteklih nekoliko godina.

Film o legendarnom džez gitaristi Đangu otvara Berlinale

- Potrebno mi je sunce. I prelepa priroda – nacionalni parkovi na par sati vožnje u svakom pravcu. Uvek sam volela Kaliforniju i uvek mi je bila želja da se ovde preselim. Jedino što je zaista daleko od Evrope i vremenska razlika je ogromna, ali privikavam se na to. Urbana muzička scena. Sjajni studiji i dobra kreativna energija - ističe Ana Popović za Blic.

Jedina je Evropljanka koja je ikada nominovana za Debitanta godine u okviru Handy awards, bluz verzije Oskara.

Ovoga puta, Ana će publici predstaviti svoj novi, i u dosadašnjoj karijeri najambiciozniji, projekat "Trilogija" (Trilogy), izdanje u kojem je objavila čak tri albuma u jednom.

- Sviraćemo dosta novih pesama sa "Trilogije". Hoćemo da publika čuje novi zvuk. Imamo 23 nove kompozicije i mnogo različitih muzickih stilova od kojih možemo da biramo. Svaki prostor je drugačiji, i svaki koncert je drugačiji. Pesme su nove i uzbudljive, inspirativne, ceo bend je bio spreman za nov zvuk i novi izazov - kaže Ana Popović.

Trilogija se sastoji od 23 fank, rok/bluz i džez numera koje su producirali Voren Riker, dobitnik Gremija koji je radio sa Lorin Hil i Karlosom Santanom, zatim dobitnik Gremija Tom Hembridž i Delfio Marselis, jedan od najpoznatijih trombonista, kompozitora i producenata u svetu džeza danas.

Ove godine je po prvi put održala koncerte u Australiji, posle koncerata u Srbiji će svirati u Engleskoj, Holandiji i Americi, a na pitanje kako uspeva da uskladi turneju i porodični život, kaže:

Prva godina bez Dejvida Bouvija

- Uvek mi je porodica na prvom mestu. Imam veliku podršku od mog supruga i nas dvoje sve radimo sami. Nemam dadilje, spremačice i slično. Kada sam kod kuće posvećujem se sto odsto deci. Nikada nisam na džem sešnima i retko idem na koncerte. A kada odem na turneju tada se potpuno prepustim muzici. Volim ono što radim i potpuno uživam u tome. Na sreću, više ne sviram duge turneje i uglavnom se trudim da sviram produžene vikende. Ako je turneja duža porodica mi se pridružuje na jednom delu turneje - navodi poznata bluz muzičarka.

Ulaznice za koncert su dostupne na prodajnim mestima GigsTixa po ceni od 1.500 dinara, dok ce na ulazu cena iznositi 1.800 dinara.

U susret Festu: Monika Beluči stiže u Beograd

Ana Popović će posle Beograda, 16. januara nastupiti i na festivalu Kustendorf.

Komentari. (0)

Loading