Marko Janketić: Nisam gadljiv na male uloge

Autor:

06.04.2022 11:54

Foto:

Foto:

Kako iza sebe ima dug pevački i boemski staž, glumcu Marku Janketiću nije bilo teško da briljantno odigra lik folk pevača Srđana Karana u drugoj sezoni serije “Močvara”



Iako godinama unazad amaterski peva po kafanama, glumac Marko Janketić (39) je tek u seriji Močvara zbog uloge kontroverznog folk pevača Srđana Karana zapevao i pred kamerama. Prve pevačke nastupe imao je u roditeljskom domu, u kome je od mame Svjetlane Knežević i oca Miše Janketića dobio osnovne muzičke lekcije.

Pročitajte i: Ujakova radost - Osmeh blista na licu Marka Janketića

PROMO/ FIREFLY PRODUCTIONS

 

- Kompozitor Saša Milošević Mare, koji je uradio aranžmane za obe pesme, dao mi je korisne savete kako bi to sve zvučalo najbolje moguće. Scenaristkinja Milena Marković napisala je stihove, a jedne noći smo sedeli i sa rediteljem Olegom Novkovićem korigovali tekst, pričali o tome kako bi voleli da zvuče. U pitanju su klasični narodnjaci, balada "Kume moj" je divna, dok je ova druga "Plaćao sma i još plaćam" prava "splavarska". I sama uloga je vrlo izazovna, igram kontroverznu ličnost, alkoholičara, toksikomana, preljubnika. Serija je tipičan žanr noar, po uzoru na nordijske krimiće, napeta psihološka igra, Milena sočno piše.

Pročitajte i: Marko Janketić otkrivć - Sve više žudim za ovim!

PROMO/ FIREFLY PRODUCTIONS

 

S ozbirom na to da je odrastao u porodici dramskog umetnika Miše Janketića u kojoj se negovala i ljubav prema muzici, odmalena je, zajedno sa mlađom sestrom Milicom, bio zadužen za atmosferu na porodičnim slavljima.

Narodnjačke balade su mu omiljene, posebno Džejove i pesme Tome Zdravkovića, među kojima se izdvaja "Šta je to u meni što se zove tuga".

- Jako je lepa i uvek mi dodirne dušu, ima poseban senzibilitet. Toma je bio naš šansonjer, poput Žaka Brela, Iva Montana, Šarla Aznavura. Nije mi žao što ga nisam odigrao, moj kolega Milan Marić je izvanredan izbor, prava osoba za to, a zadovoljstvo mi je što samu filmu i seriji "Toma" glumio našeg slavnog pesnika Miroslava-Miku Antića. Ne žalim nikad ni za čime kad je u pitanju posao. Kad su me prvi put odbili na akademiji, tata mi je, da me uteši, citirao japansku poslovicu "Ko pogodi centar, promaši sve ostalo". Život ima mnogo mogućnosti i uvek idem dalje. Posao me, hvala bogu, ne mimoilazi. Nisam neko ko je gadljiv na male uloge nego kao čekić na fabričkoj traci, udarim svaku nitnu. Bitno je da ima "mesa", da je uloga sočna, a kolika je, manje je važno. Nekad sam i velike uloge vraćao.

Ceo tekst pročitajte u novom broju Glorije!

 

 

Komentari. (0)

Loading