Tišina je sve: Šta će Ana Divac reći o ćerki Petri

Autor:

18.02.2022 17:22

Foto:

Foto:

Petra Divac objavila je neprikladne poruke koje joj je slao bivši fudbaler Niša Saveljić



Kada se nedavno Vlade Divac i Niša Saveljić fizički obračunali u jednom restoranu, počelo je da se odmotava klupko užasa.

Ispostavilo se, naime, da je Niša, inače prijatelj sa porodicom Divac, slao neprikladne poruke ćerki proslavljenog košarkaša, Petri Divac.

Pročitajte i Osmeh od uha do uha - Ana i Vlade Divac prelepim fotkama obeležili poseban dan

Instagram

 

Iako je koristio klasične predatorske manipulacijske tehnike te svojoj žrtvi ulio strah i stid, nakon nekoliko seansi sa psihologom, Petra je smogla snage da kaže prvo svojim roditeljima, a potom i javnosti da je žrtva Niše Savljeića.

Ona se tim povodom oglasila za medije, te obrazložila da to čini zarad drugih žrtvi i potencijalnih žrtvi.

- U trenutku kada se meni ovo desilo imala sam 21 godinu. Desilo se u mojoj kući, gde sam bila sa roditeljima u tom trenutku gde sam se osećala i najsigurnije i najzaštićenije. Poruke neprimernog sadržaja mi je slao otac mog druga, i poznanik mog oca sa kim ima i puno zajedničkih prijatelja - navela je između ostalog Petra, a kako kaže u momentu se nije snašla da reaguje drugačije od doživljene traume.

- U ovakvim situacijama većina žena od šoka počinje da se oseća krivim i da razmišljaju i da se ispituju da nisu svojim stavom izazvale takvu reakciju. On je za mene bio autoritet i ja sam njega gledala sa poštovanjem i poverenjem i on je to zloupotrebio.

Pročitajte i Petra, ćerka Vlada i Snežane Divac - Nemam po dva roditelja, imam samo moju mamu i mog tatu

Instagram

 

Ona je, potom, objasnila kakav je bio tog događaja od momenta kada je Savljića zamolila da je više ne uznemirava i ukazala mu na svu neprikladnost njegovih postupaka.

- Posle toga me je zvao i slao govorne poruke u kojima je pokušavo da mi objasni da nisam razumela i insistirao da mu odgovorim na pozive, gde je takođe govorio da će sam sebe da kazni za to što je uradio. Ja mu nisam odgovarala, onda je počeo da zove moju majku i da sličnim sadržajem ubeđuje i nju da nisam dobro razumela. Kad je ovo izašlo u javnost ja i moja porodica smo dobili poruke od više devojaka i žena koje su doživele slično iskustvo kao i ja sa njegove strane. Meni je žao zbog njegove dece, jer sve najlepše imam da kažem o njima, gde je njegov sin meni poslao poruku i izvinio i ogradio od ponašanja svog oca u ime sebe, svoje sestre, i njihove majke. Svesna sam da ovo nikada ne bi došlo u javnost da nisam ćerka svog oca. Ali, iako mi ne prija što je izašlo u javnosti, jer mi vraća traume, želim to onda da iskoristim da budem glas za sve druge devojke i ukažem da koliko god je neprijatno - one nisu krive, i da obavezno kažu svojim roditeljima i potraže adekvatnu pomoć. Iako, nažalost, veći deo društva i dalje ne vidi koje posledice ovo izazivana na žene. Kada sam ga letos srela, u Porto Montenegru, sedeo je i smejao se. Iako sam bila sa svojim dečkom osetila sam strah, i veliku neprijatnost. Iako znam da bi moj dečko bio tu da me zaštiti, želela sam da se vratim kući. Pomislila sam kako nije fer da on nema nikakvu posledicu zbog svog ponašanja, a da je meni ostala trauma za ceo život. Ovo je moja zadnja izjava na ovu temu i sa ovim želim da sve ovo da ostavim iza sebe - saopštila je Petra, preneo Blic.

Pročitajte i Petra Divac - U potrazi za odgovorima

Iako se ranije na ovu temu oglašavala nazivajući Saveljića manijakom i celo iskustvo jednim od najgoriš u životu, Petrina majka Ana Divac povodom najnovijih događaja nije davala izjave, verovatno poštujući ćerkinu želju da se užasan događaj okonča.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading