Naš glumac u dalekoj Danskoj: Šta je Baneta Trifunovića navelo da ode

Autor:

26.01.2022 13:40

Foto:

Foto:

Dok je u Danskoj snimao seriju ‘Lira’, istaknuti srpski dramski umetnik Branislav-Bane Trifunović sarađivao je s mnogim glumačkim junacima skandinavske kinematografije, a poseta devojke Tihane Lazović olakšala mu je boravak daleko od kuće



Glumac Branislav-Bane Trifunović (43) poslednjih nekoliko meseci je u Danskoj gde snima seriju “Lira”. Za vreme boravka na severu Evrope upoznao je neke od zvezda tamošnje filmske i TV industrije, glumce koje je do sada gledao u skandinavskim serijama. Taj angažman je dobio čudnim spletom okolnosti, zahvaljujući našoj dramskoj umetnici Marijani Janković koja dugo živi u Danskoj a veliki je ljubitelj filma “Odumiranje” u kome je Bane igrao glavnu ulogu.

- Kad se u seriji “Lira” pojavila potreba za glumcem sa ovih prostora, predložila je mene, poslao sam snimke i pozvali su me da dođem. Iskreno, ne znam da li bih se više obradovao nekom holivudskom projektu, jer sam veliki obožavalac danskih i uopšte skandinavskih serija - priznaje Branislav i nastavlja: - Zanimljivo je da sam za vreme lokdauna i pandemije gledao upravo njih. Kad sam prvi put došao na set, shvatio sam da znam sve glumce. Bili su šokirani kako sam uspeo da odgledam sve te serije i zapamtim ih. U “Liri” glavnu ulogu tumači Peter Plaugborg koji je dosta popularan u nordijskim zemljama, nagrađivani je glumac, igrao je u mnogim filmovima Tomasa Vinterberga i drago mi je što sa njim delim kadar. Moja uloga je jedna od pet glavnih, a snimanje ćemo završiti do kraja januara.

Pročitajte i Branislav Trifunović i Tihana Lazović uživaju u ljubavi, a sada imaju povod i za slavlje!

Instagram

 
Granica koja spaja

Kako je imao priliku da uporedi način snimanja u Danskoj i kod nas, zaključio je da nema velikih razlika.

- Serije i filmovi se snimaju na isti način, razlika je samo u tome kako se sve na kraju sklapa. Danska je na sasvim drugom nivou, to je neki drugačiji kosmos koji mi s Balkana teško shvatamo i razumemo. Stanovnici Kopenhagena su već godinama unazad najsrećniji građani sveta sudeći po njihovim izjavama, i to se vidi na ulicama i u kontaktu s ljudima. Imaju vrlo jasna načela kojih se pridržavaju. Oni su zadovoljan, pametan, normalan i fino vaspitan narod koji nema nikakve predrasude o bilo čemu. Imam utisak da je to primetno u svim segmentima društva, a u filmskom i serijskom svetu glumaca i umetnika pogotovo.

Pročitajte i Klan Trifunovića - Kad Sergej okupi najmilije (foto)

Foto: Dragan Mujan

 

Dok je snimao u Danskoj, obradovao se zvanom i omiljenom gostu. Posetila ga je emotivna partnerka, hrvatska glumica Tihana Lazović, s kojom je nedavno na veoma originalan način obeležio dve godine veze. Naime, na društvenim mrežama objavili su njihovu fotografiju sa srpsko-hrvatske granice.

- Ta fotografija je nastala dosta davno, potpuno slučajno, dok smo čekali da pređemo graničnu i carinsku kontrolu pošto je bila neka gužva. Fina je i simbolična, ali nema, osim naše intimne, neku dublju poruku - konstatuje Branislav Trifunović.

Komentari. (0)

Loading