Mladi glumac koji je zaludeo devojke širom regiona: Upoznajte Denisa Murića!

Autor:

18.01.2022 16:00

Foto:

Foto:

Mladi glumac Denis Murić, koji je debitovao kao petnaestogodišnjak u filmu ‘Ničije dete’, zvezda je novog bioskopskog hita ‘Zlatni dečko’ u kome je prikazao umeće za fudbal koji je trenirao sedam godina.



Velika nada domaćeg glumišta, dečko koji obećava, mladi glumac Denis Murić (22) dobio je priliku da igra “novog Maradonu” i opravda date mu titule. Zvezda festivalskog hita “Ničije dete” (2014) porasla je i igra naslovnu rolu u “Zlatnom dečku” Ognjena Jankovića, filmu o tamnoj strani fudbala, sprezi menadžera i kriminalaca oko talentovanog sportiste.

- Imam osećaj da je ovo uloga koja me je čekala da sazrim i životno i glumački i želeo sam da je osvojim sa svih strana. Bila mi je bitna jer definiše period odrastanja koji sam proživeo. Kao moj junak, i ja sam prolazio kroz slične situacije i naučio mnogo. Bavio sam se fudbalom i znam taj milje. Fudbaleri su mi uvek delovali kao roba za pravljenje para. S vremenom sam povukao paralelu sa onim čime se sada bavim. Glumac kada igra predstavu, to mu je posao, kao što je fudbaleru utakmica. Sve što se dešava iza, što ga kidaju, čerupaju, ne daju mu da diše, to je nešto drugo. Uspeh je opstati, ostati svoj u tim uslovima i naći svoj put - kaže Murić, rodom iz Zvečana.

Pročitajte i Kao da je bilo nekad: Žika Todorović uputio emotivnu posvetu Milanu Mladenoviću

Film 'Zlatni dečko'

 

Za ulogu u “Zlatnom dečku” pripremao se godinu dana, uz šest meseci intenzivnih fizičkih treninga.

- Fizičke pripreme su bile teži deo. Imao sam trenera koji me je drilovao. Iako nekad nisam bio oduševljen jačinom tih treninga, shvatao sam da je to zbog višeg cilja, filma. Novina mi je bila boks. Čak sam razmišljao da nastavim da ga treniram, ali ne stižem.

Mada je oduvek bio vešt s loptom, ipak se odlučio za glumu.

- Denisu Muriću u fudbalu se desila gluma. To mi je bolje leglo, bilo mi je lepše i više sam uživao nego u fudbalu. Kada sam dobio poziv za “Zlatnog dečka”, bio sam srećan jer se sve poklopilo. Čak mi nije smetalo ni što se lik u filmu zove Denis. Volim fudbal. Navijam za Crvenu zvezdu, idem na utakmice na stadion “Rajko Mitić” kad god mogu. Pratim englesku Premijer ligu i uživam u kvalitetnom fudbalu.

PROBLEMI NASTAJU IZ DOKOLICE

I ulogu u “Enklavi” (2015) dobio je zbog svog fudbalskog umeća.

- Od prvog kadra u “Enklavi” imao sam osećaj da je gluma ono pravo za mene. Ipak, ni posle toga nisam razmišljao da ću upisati studije glume, ali to se dogodilo i sada sam posvećen tom pozivu - priznaje mladić koji će uskoro diplomirati glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Skroman i vaspitan, danas samo želi da ostane na putu umetnosti.

- Ovih dana sam imao intenzivne probe pred premijeru predstave “Alisa u zemlji strahova” Aleksandra Popovskog. Dok sam prolazio hodnicima Jugoslovenskog dramskog pozorišta, shvatio sam da živim svoj san. Želim da uživam u tom trenutku.

Pročitajte i Iznenađenje na kvadrat za Slobodu: Ko je u krevetu iza Vojina Ćetkovića

Film 'Zlatni dečko'

 

Dete iz “Ničijeg deteta” u međuvremenu je postalo momak koji priznaje da se promenio.

- Najviše me je promenio period odrastanja. Ali duboko verujem da je moja bit u suštini ostala ista. Na primer, društvo uopšte nisam promenio. Navike jesam, ali sam isti. U poslednjih godinu dana sam dosta radio, to je ritam koji mi prija. Nemam vremena da se dosađujem. To je dobro jer smatram da problemi u životu nastaju iz dokolice.

Ipak, sa jednim nikako ne može da se pomiri.

- Ne volim da gledam sebe na platnu i ekranu. Jedva sam pogledao svaki svoj film. Dok gledam sebe, imam neobičan osećaj da ne pratim priču već primećujem šta sam i kako uradio i tražim sebi mane. A ima ih, jer kad ih tražiš, naći ćeš ih.

Jovanka Bojković

 

Na premijeru “Zlatnog dečka” stigao je iz Kosovske Mitrovice gde je božićne praznike proveo sa porodicom. Premda su njegovi roditelji i stariji brat i sestra u početku bili zbunjeni što u porodici imaju glumca, sada su se, kako kaže Denis, navikli na to.

- Tata je jednom rekao da sam talentovan na njega, i to su svi prihvatili, iako nema nikakvih osnova za to - kroz smeh zaključuje glumac.

Komentari. (0)

Loading