Milica Milša se ponosi: Otac slavne glumice bio je akademik i veliki srpski književnik

Autor:

14.01.2022 17:00

Foto:

Foto:

Otac Milice Milše bio je akademik i istaknuti književnik na koga je popularna glumica izuzetno ponosna, te se rado priseti predivnih momenata koje su proveli zajedno.



Glumica Milica Milša, zvezda serijala "Igra sudbine" podelila je emotivnu fotografiju sa svojim ocem, akademikom i književnikom Antonijem Isakovićem, koji je preminuo pre dvadeset godina. 

- Tata već dvadeset godina nisi pored mene ali si u mom srcu, duši, mislima... Uvek si tu i bićeš zauvek. Volim te do beskraja - poručila je Milica Milša

Iako je prošlo toliko vremena, Milica ističe da joj je i danas teško da priča o njemu. 

Pročitajte i Bez tebe ne bih bila ista: Milica Milša oprostila se od drage osobe rečima koje teraju suze na oči

- Kad vam odu roditelji, mislim da je to odlazak vaših duhovnih udova, jer su oni bili vaše duhovne ruke i noge. Imate sve udove, a opet osećate da vam nešto nedostaje, da ste ostali sami na svetu, da više niste ničije dete - iskrena je glumica.

Književnik Antonije Isaković bio je i potprdsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, a poznat je i kao pisac čija su dela najviše ekranizovana u  Jugoslaviji, pre svih "Gospodar i sluga", "Tren 1" i "Tren 2" i druga, a njegova pripovetka kašika je obavezni deo gradiva iz srpskog kjezika u osnovnoj školi. Dobio je brojne nagrade, između ostalih i NIN-ovu, Meša Selimović, Andrićevu nagradu. Po sopstvenoj želji, umesto u Aleji zaslužnih građana, sahranjen je u selu Babe na obodima Kosmaja. 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading