Novak Đoković priznao grešku: Pogrešne informacije moraju biti demantovane

Autor:

12.01.2022 11:15

Foto:

Foto:

Teniser Novak Đoković obratio se javnosti, ne bi li rasvetlio okolnosti koje su dovele do toga da pozitivan na virus korona prisustvuje brojnim događajima u toku meseca decembra



Teniser Novak Đoković obratio se svetu putem svog Instagrama:

- To su pogrešne informacije koje moraju da budu demantovane, posebno u interesu ublažavanja zabrinutosti javnosti oko mog boravka u Australiji, kao i da bih pojasnio stvari koje su štetne i zabrinjavajuće za moju porodicu.

Pročitajte i Glasna podrška za Noleta sa svih strana - Zašto se ne oglavaša Janko Tipsarević

Getty Images

 

Želim da naglasim da sam se izuzetno trudio da se postaram za bezbednost svih, kao i da se pridržavam testiranja.

Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra posle koje su se pojavile informacije da su brojne osobe bile pozitivne na koronavirus. Iako nisam imao simptome koronavirusa odradio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a zbog opreza takođe sam uradio i PCR test istog dana.

Sledećeg dana sam prisustvovao teniskom događaju u Beogradu da bih uručio pehare deci i odradio sam brzi antigenski test, koji je bio negativan.

Nisam imao simptome, osećao sam se dobro i nisam dobio obaveštenje o pozitivnom PCR testu do kraja tog dešavanja.

Narednog dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio svoje obaveze prema ’L’ekipu’ u vidu intervja i slikanja. Otkazao sam sve ostale obaveze osim intervjua za ’L’ekip’.

Pročitajte i Brat bratu ne okreće leđa - Poruka Novaku koja će se prepričavati

Guliver Getty Images

 

Osetio sam obavezu da odradim intervju za L’ekip jer nisam želeo da izneverim novinara, ali sam se postarao da držim propisanu distancu i nosio sam masku sve vreme, osim kada su me slikali.

Iako sam otišao kući posle intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu.

Što se tiče detalja putovanja, popunio ih je moj prateći tim u moje ime, što sam i rekao imigracionim službenicima po dolasku, a moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku jer je označio pogrešnu stavku o putovanjima pre dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i definitivno nenamerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije da bi se razjasnila ta situacija.

I iako sam osetio da je važno da se pojasnim pogrešne informacije neću iznositi nikakve dalje komentare iz poštovanja prema Vladi Australije i njenim vlastima i trenutnom procesu.

Pročitajte i Tišina koja govori - Ceo svet stao uz Noleta, Ana Ivanović ćuti

Guliver Getty Images

 

Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan Openu. Australijan Open vole igrači, navijači i zajednica, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom sveta, i samo želim da imam priliku da se borim sa najboljim teniserima na svetu i igram pred jednom od najboljih publika na svetu“, stoji u saopštenju.

Podsetimo, Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaka Đokovića. Iako je sud presudio u Đokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovi da razmotri ukidanje Đokovićeve vize.

Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga. Tran, međutim, nije precizirao razloge po kojima bi Đokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Đoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading