Samo za Gloriju

Nije lako, ali nisam se pokajala: Samohrana majka Ljiljana Jakšić o odgajanju kćerke

Autor:

11.01.2022 23:00

Foto:

Foto:

Posle prvog talasa pandemije virusa korona tokom kojeg su bili zabranjeni javni nastupi a pozorišta nisu radila, glumica Ljiljana Jakšić naučila je da ne pravi dugoročne planove nego da sa kćerkom Darijom uživa u svakom novom danu



Iza glumice Ljiljane Jakšić (60) veoma je težak period koji je prouzrokovala pandemija virusa korona. Delila je sudbinu svih slobodnih umetnika. Poslednjih meseci, otkako su predstave ponovo počele da se igraju, situacija je mnogo bolja nego što je bila pre godinu i po-dve.

- Život se nastavlja tamo gde je stao pre korone, koja je ugrozila sve profesije, posebno nas umetnike. Nije bilo pozorišnih predstava, koncerata, javnih nastupa. Otkako smo suočeni sa ovim virusom, otkrila sam da ipak ima mnogo dobrih ljudi, da ovaj život vredi živeti i davati se upravo zbog njih, jer teško da bismo uspeli taj težak period da preživimo sami. Shvatila sam da se moram okrenuti pozitivnim ljudskim vrednostima, pre svega toplini i humanosti, i osećati se ispunjeno kad nekoga usrećim.

Pročitajte i Anđelina Džoli obnovila vezu sa bivšim: Stara ljubav zaborava nema

Jovanka Bojković

 

Majka je osmogodišnje Darije, koju odgaja sama, i nikad se nije požalila da joj je to teško.

- Ne kažem da je lako, ali baš nikad nisam pomislila: “Šta mi je ovo trebalo?” Uvek se zapitam šta bih da je nemam, jer je ona izvor radosti i sreće u mom životu, najdraži i najveći cilj kome se posvećujem bez rezerve. Ne znam koliko je bila hrabra odluka da je odgajam sama, ali se nisam plašila nijednog trenutka. Želja da dobijem dete bila je toliko jaka da sam učinila baš sve što sam mogla, iako sam bila svesna da nema idealnih uslova za formiranje porodice. Bar ih ja nisam imala. Moja kćerka raste, komunikacija među nama je odlična, što samo ojačava moja osećanja, snagu i istrajnost. Nemam strah od budućnosti jer Darija neće ostati sama. Ima sestru od tetke, sestričine, divne prijatelje sa decom njenog uzrasta, sjajne drugare. Učim je da uvek ima sebe, mudru i jaku, sve dok ne poželi da formira svoju porodicu. I iskreno, ne razmišljam o tome šta će biti sutra. Kad god sam pravila dugoročne planove, život me je uvek demantovao. Zato planiram dan po dan. Daj bože zdravlja i sledeću nedelju, samo napred, jer život je neprestana, svakodnevna borba.

Ostatak intervjua pročitajte u aktuelnom izdanju magazina Gloria!

Komentari. (1)

Loading
Sneza

12.01.2022 08:02

Svaka tebi cast Ljiljana, mala princeza nek samo raste i bude srecna. A tebi Ljiljana sto vise srecnih trenutaka sa cerkicom.