Božić na Kipru: Evo čega se ne odriču Mirka i Vujadin

Autor:

05.01.2022 17:06

Foto:

Foto:

Glumica Mirka Vasiljević dočekaće Božić na Kipru, gde, zbog poslovnih obaveza svog supruga, fudbalera Vujadina Savića, boravi sa ostatkom porodice



U vreme praznika, porodična okupljanja, bogata trpeza i radost se podrazumevaju. Tradicija nalaže i razne druge običaje, a čak i daleko od kuće, Mirka Vasiljević i Vujadin Savić uspevaju da ih ispoštuju.

Uz četvoro dece i najnovijeg člana porodice, udomljenog psa, mlada glumica nastoji da očuva srpske običaje, a kao i njen suprug, nastoji da ih prenese na svoju decu, iako će Božić dočekati na Kipru.

Pročitajte i Vujadin Savić i Adrijana - Kako izgleda kad se ćerka naljuti na tatu

Foto: Dalibor Danilović

 

- Božić proslavljamo na Kipru, i to bogatiji za dva člana porodice: četvrto dete i kucu, koju smo nedavno usvojili. Vujadin nema utakmice, pa ćemo biti svi zajedno kod kuće. U kojoj god zemlji da živimo, uvek spremimo bogatu srpsku trpezu i na stolu se nalaze sva tradicionalna jela. Ako namirnice za naše specijalitete ne možemo da pronađemo u radnjama u inostranstvu, donesemo ih iz Srbije - priča za Informer Mirka, koja svoju decu od malih nogu uči da poštuju tradiciju:

- Na Božić ustanem pre svih da zamesim česnicu. Doskoro sam stavljala više novčića u nju da se nijedno dete ne bi ljutilo. Sada su deca malo razumnija, pa stavim samo jednu paricu. Na Kipru se družimo sa Srbima, pa ćemo imati i položajnika, a i naši klinci će biti kod porodičnih prijatelja. Cele godine ih učimo da treba da budu dobri kako bi kuća u koju oni budu prvi ušli na Božić bila čestita.

Pročitajte i Čestitke stižu sa svih strana - Mirki i Vujadinu rodila se ćerka

Ata Images

 

Mirka i Vujadin odrasli su u porodicama u kojima se praktikovalo okupljanje za praznike, te se lako dogovaraju oko toga šta je važno preneti deci.

- Odrasla sam u porodici koja je uvek volela da se okuplja, posebno za Novu godinu i Božić. Drago mi je da i Vujadin potiče iz takve porodice, pa te vrednosti zajedno prenosimo na decu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading