Suze teku same

Ovo se ne propušta: Jovan Memedović plače dok se vozi kroz Gornje Nedeljice

Autor:

04.01.2022 16:00

Foto:

Foto:

Jovan Memedović emocije nije mogao da sakrije prilikom vožnje kroz jedno od napuštenih sela u našoj prelepoj zemlji Srbiji.



Popularni voditelj Jovan Memedović (61) u okviru snimanja novogodišnje emisije 'Sasvim prirodno' posetio je malo mesot u Mačvanskom okrugu, Gornje Nedeljice, gde je naišao na zaista tužan prizor. Napuštena domaćinstva u mestu gde Rio Tinto treba da počne sa iskopavanjem rude Litijuma vremenšnom voditelju naterale su suze na oči.

- Da li smo svesni šta zapravo imamo, koliko dobre zemlje imamo, izvora, reka, koliko još zdrave hrane imamo? Jesmo li svesni da druge zemlje to nemaju, žude i zavide nam? Budimo pametni, sačuvajmo to što imamo. Čuvajte okućnice, livade, domaćinstva, sačuvajte zemlju na kojoj ste rođeni. Priroda je još na našoj strani. Onda, ne idite protiv nje - objasnio je Memedović u jednom od priloga u svojoj emisiji, pokazavši snimke prodatih i zatarebljenih kuća.

Pročitajte i Poznati voditelj na korak od tragične smrti: Kroz pukotine se pomaljalo odvratno crno more

- a sam u selu Gornje Nedeljice i jedna za drugom kuće su prazne, traka, obeležava da je to prodato i tu više nema nikog. Možete zamisliti koliko meni ovo teško pada, jer ja već 20 godina pričam jedno isto, a to je - ljudi ne napuštajte sela, držite se sela to nas je održalo, tamo je ono najvrednije što imamo. Nisam mislio da će mi krenuti suze, ali krenule su - rekao je voditelj i autor emisije "Sasvim prirodno", nakon čega nije mogao da sadrži emocije, te su suze same krenule.

Njegove reči vrlo brzo postale su viralne, a iako je to bilo za očekivati, činjenica da su Memedovićeve reči naišle na oprečne reakcije sigurno nisu. 

Pročitajte i Jovana Memedovića svi znate, a ovo je njegova ćerka! (foto)

Promo

 

Naime, određeni deo javnosti podržao je potez voditelja, ističući da važnost prirode, prirodnih voda i sela mora češće da se ističe, dok sa druge strani postoje oni koji tvrde da se iza Memedovićevih reči krije određeni motiv, a kakva je situacija zaista procenite sami.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading