Ambiciozna, iskrena i nežna: Razotkrivanje mlade zvezde Ive Lorens

Autor:

22.12.2021 21:30

Foto:

Foto:

Muzičarka Iva Mišović (25), koja se predstavlja umetničkim imenom Iva Lorens, živi na relaciji Beograd-Berlin, zahvalna je mami Ireni Mišović što je bezrezervno podržava, a mašta da glumi u mjuziklu u Pozorištu na Terazijama i da nastupi na glavnoj bini Exita



Ko je Iva Lorens?

- Ja sam Iva Lorens, odnosno Mišović, bavim se muzikom, pišem tekstove, komponujem i aranžiram. Nedavno sam objavila prvu pesmu pod imenom “Svitanje” koja najavljuje moj debi album.

Diplomirali ste muzičke studije u Berlinu. Šta tačno?

- Završila sam biznis u muzici, što podrazumeva sve iza scene, organizovanje festivala, marketinške kampanje, spotove, albume i ostalo.

Pročitajte i Irena Mišović nema dilemu - to je veliki kompliment

Gde sada živite?

- Na relaciji Beograd-Berlin, malo sam više u Beogradu zbog albuma koji završavam i nove pesme “Zima”.

Kada je započela vaša muzička karijera?

- Javno je počela krajem 2019, ali mogu da kažem da je startovala mnogo ranije. Imam sreće da sam oduvek znala čime hoću da se bavim.

Kojim putem želite da se razvija vaša muzička karijera?

- Volela bih da što više idem na turneje i da imam priliku da sarađujem sa mnogim muzičarima, kako u regionu tako i u svetu.

Pesma “Svitanje” prva je vaša pesma na srpskom. Kakvi su utisci?

- Predivni. Ponosna sam na tu pesmu i sve što će slediti posle nje. Mislim da ću bolje utiske imati kada stanem na binu i budem održala svoj koncert, što će, nadam se, biti uskoro.

“Svitanje” ste uradili s bendom Buč Kesidi. Da li s njima sarađujete i na albumu koji snimate?

- Ceo album pišem ne samo sa Zoranom i Lukom već i sa producentom Milanom Bjelicom i Petrom Pupićem. Veoma volim što ovaj album radimo zajedno, biće svega i svačega, ne ograničavamo se.

Pročitajte i Nakon 32 godine manekenka Irena Mišović realizovala je svoju veliku želju

Vaša majka je Irena Mišović, model, novinar i voditelj sa velikim iskustvom u javnom prostoru. Imate li njenu podršku?

- Divno je što ona uvek može da mi da savet, pomogne mi i razume me, ali podršku dobijam od cele porodice, što je retko i predivno.

Kako biste u tri reči opisali sebe?

- Ambiciozna, iskrena i nežna.

Porede vas sa izuzetnim izvođačima sa svetske scene. Koje poređenje vam najviše laska?

- Mnogi ljudi misle da je poređenje loša stvar, ali ja verujem da je sasvim normalno da nas nešto, ili neko, podseća na ono što nam je već poznato. Sviđa mi se što me porede sa više izvođača. To mi samo daje inspiraciju, bilo da je u pitanju Bili Ajliš ili Kejt Buš. Sve su to divne, vredne i uspešne žene.

Pročitajte i Irena Mišović - Naučila sam da oprostim sebi što ne mogu da budem savršena u svemu

Zanima li vas angažovana muzika?

- Kako da ne, zanimaju me i filmska i angažovana muzika. Ne mora sve nužno da bude za mene. Volela bih da pišem za druge, da uđem i u njihov svet stvaranja.

Umete li dobro da isplanirate svoj dan?

- Nekada da, nekada ne. Volim da znam tačno kada šta imam, ali u ovom poslu dosta toga zavisi od tuđeg vremena, tako da se uvek trudim da budem fleksibilna, jer neko drugi možda ne može da bude.

Kako vidite sebe u narednih deset godina?

- Pošto sam sklona maštanju i zacrtavanju ciljeva, volela bih da za deceniju imam minimum tri albuma, da glumim u mjuziklu u Pozorištu na Terazijama i da nastupam na glavnoj bini Exita. Neka to bude za početak.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading