Slađana Slavković o izazovima majčinstva u 47. godini: Nikako se ne snalazim

Autor:

21.12.2021 17:00

Foto:

Foto:

Pošto tokom trudnoće iz sujeverja nije čitala literaturu o bebama, kada se lako u 47. godini porodila i na svet donela dečaka, televizijska novinarka i autorka Slađana Slavković Jovanović morala je brzo da savlada osnovne lekcije roditeljstva



Novinarka Televizije B92 Slađana Slavković Jovanović (47) početkom decembra je na svet donela prvo dete, dečaka Vuka. Trudnoća i porođaj protekli su savršeno, kao iz udžbenika. Kako nije želela ništa unapred da radi, čak ni da pročita osnovnu literaturu o podizanje bebe, mama se sada polako, korak po korak, navikava na najlepšu ulogu u životu. 

Pročitajte i Svaka čast - Slađana Slavković se porodila u 48. godini

Instagram

 

Osim srećom, prvi dani majčinstva ispunjeni su i brigom i strepnjom, što je sasvim uobičajeno.

- U trudnoći sam bila prilično opuštena, ali sada sam zastrašena. Drhtim od straha jesam li bebi uhvatila vrat kako treba, da li je mokrio dovoljno ili premalo, zašto spava ili ne spava, a kada se zaplače, plakala bih i ja.

Ima veliku podršku i pomoć porodice, posebno supruga.

Pročitajte i Poznata voditeljka zatrudnela u 47. godini

Jelena Jovanov

 

- Mislim da se ne snalazim nikako, a pomažu mi baš svi. Cela moja i suprugova porodica. Bila sam veoma sujeverna i ništa nisam čitala o nezi beba, niti sam se na bilo koji drugi način spremala za dan kada ću postati roditelj, iz straha da nešto “ne krene po zlu”. Zato sada ne znam ništa. Srećom da je suprug lekar, pa iako je i on bez iskustva, bolje se snalazi od mene u prvim danima roditeljstva. Ceo tekst pročitajte u novoj Gloriji!

Komentari. (0)

Loading