Butnovnici su uvek u modi: Dari Džokić su se sviđali oni koji prave probleme

Autor:

20.12.2021 12:30

Foto:

Foto:

Slavna srpska dramska umetnica Dara Džokić danas proslavlja 66. rođenadan.



Rođena 20. decembra 1955. u Beogradu, na Zvezdari, Dara je, dok je spremala „Poigmaliona“ kao učenica druge godine Četrnaeste beogradske gimanzije, počela da razmišlja o glumi. Pre te školske predstave, znala je da da poseuje umetničke afinitete, pre svega prema slikarstvu i baletu. Kad je „Pigmalion“ završio na repertoaru „Dadova“, odlučila je da konkuriše na Fakultetu dramskih umetnosti rešena da to učini jednom i nikad više. Ako je prime, odlično, ako je ne prime, ponovo odlično, posvetiće se nekoj drugoj profesiji, planirala je tada. Na našu sreću, prilimili su je iz prve u klasu Minje Dedića. Još kao darovita studentkinja sarađivala je sa Pozorištem „Boško Buha“, da bi kasnije, posle poziva Mire Trailović, prešla u Atelje 212 na čijim scenama i danas briljira.  

Pročitajte i Radost koja se jedva čeka: Dara Džokić postala baka

Vidoje Manojlović

 

U jednom intervjua Gloriji, objasnila je kakvi su je muškarci privlačili.

- Samo su mi buntovnici bili zanimljivi! Uvek su mi se sviđali oni koji su pravili probleme. Ali, zar to nije prirodno? Svi oni vukovci što nisu bežali sa časova i što su redovno radili domaći, bili su mi dosadni do besvesti. Uvek sam nekako bila svoja, čak sam se do fakulteta samo sa momcima i družila. U srednjoj školi nisam bila štreberka! Ponašanje mi je bilo katastrofalno. Uredno sam bežala sa časova.

Dara je bila u braku sa neponovljivim Bogadnom Tirnanićem. Uz značajnog novinara s mnoštvo intersovanja, dobila je ćerku Jovanu. Početkom 2009, kada je Bogdan preminuo u 68. godini, Dara je dugo tugovala, a jedina terapija na koju je reagovala bili su Jovana i pozorište.  

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading