Dragana Mićalović: Borila sam se da izađem iz Slobodine senke

Autor:

16.12.2021 12:37

Foto:

Foto:

Glumica Dragana Mićalović je zbog odabira profesije imala dosta problema - otac se protivio, a na sceni je morala da dokaže da nije samo sestra uspešne Slobode Mićalović



Dragana Mićalović je ispričala kako u porodici nije imala podršku da postane glumica i kako je njen otac za nju imao drugačije planove.

- Bio je raspisan poziv za kasting u svim srednjim školama i bilo nas je više od 500 prijavljenih. Ja sam dobila ulogu. Zvala sam tatu i rekla mu da sam dobila ulogu, on je bio na pecanju tada, i samo mi je spustio slušalicu – kaže mlada glumica. – Opet sam ga pozvala, a on mi je rekao: Ja neću preživeti još jednu glumicu u kući - rekla je Dragana u emisiji "Goca šou".

Pročitajte i Dragana Mićalović ga provalila - Nije umoran već mamuran

Foto: K1

 

Dragana je otkrila da im otac nije dozvoljavao da idu u školu glume.

- Nije želeo niti je Bobi i meni dozvoljavao da se bavimo glumom, jer je znao da je baviti se ovim poslom i imati porodicu prilično teško. Pokušavao je dugo da me odvrati od glume. Mislili su i on i majka da će to brzo da mi dosadi, a ja sam odmalena želela da budem glumica. Tata je imao ideju da mu jedna ćerka bude muzičarka, druga glumica, a treća slikarka. A moj čiča Gliša nije čak ni ličio na čiča Glišu. Nikako nisam mogla da mu objasnim da nisam talentovana za slikanje. Ali, morale smo da mu srušimo iluzije – kazala je Dragana.

Uprkos prvobitnom protivljenju, Dragana kaže da je baš od oca dobila najvažniji profesionalni savet.

Rekao mi je: Sine, ja sam bio glumac i uspeo sam da sačuvam svoje dostojanstvo. E, ja to želim, jer biti poznat i biti priznat su dve potpuno različite stvari – rekla je Dragana Goci Tržan.

Pročitajte i Dragana Mićalović latila se lopate, a povod će vas ostaviti bez teksta

Foto: K1

 
O Bobi i glumi

- Ja sam medijima bila zanimljiva zbog Bobe i Vojina. Razmišljala sam često kako će se svaki moj neuspeh pripisati njima. Nisam više želela da budem naturščik i"„ona tamo što je došla preko sestre“. Samo moja mama zna koliko sam noći zbog toga proplakala. Zato sam upisala glumu sa 28 godina. Do tada sam sve radila po osećaju, ali glumac mora da zna šta radi, da zna analizu lika, dela... Meni to sve danas mnogo pomaže. Potpuno sam podetinjila na studijama – rekla je poznata glumica.

– Boba i ja se nikada nismo zajedno slikale ni za jedne novine, nikada nismo zajedno davale intervju. Ona je mene pustila da se sama snalazim, da se sama izborim i izađem iz njene senke. Priznala mi je jednom da joj je bilo jako teško i da je pitala Vojina: Šta ako ne uspe? A Vojin joj je rekao: A šta ako uspe? Bila mi je velika podrška, najveća. I danas je.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading