Vreme je za kraj: Olga Odanović saopštila tužne vesti

Autor:

15.12.2021 23:00

Foto:

Foto:

Iako planira da naredne godine oslobodi mesto mlađima, dramska umetnica Olga Odanović neće se odreći glume jer je ona njena potreba i sigurna luka



Jedna od najdarovitijih srpskih dramskih umetnica Olga Odanović (63) sledeće godine stiče uslov za penziju i iskoristiće tu priliku da okonča svoj radni vek, ali samo papirološki. Kako kaže za Gloriju, odlazak u penziju u njenom slučaju neće značiti i kraj karijere duge skoro četiri decenije već će nastaviti da igra u pozorištu i da snima filmove i serije za televiziju.

- Verovatno ću se penzionisati i osloboditi mesto nekom mlađem glumcu koji će biti ponosan što je u Narodnom pozorištu. To ne znači da ću se odreći glume jer je ona, pre svega, moja potreba i moja luka u kojoj se uvek usidrim. Nastaviću da igram predstave koje imam u Narodnom pozorištu i trudiću se da dajem maksimum u granicama mojih mogućnosti - ističe glumica koja je prvakinja Drame nacionalnog teatra poslednjih 15 godina.

Pročitajte i Boda Ninković i Olga Odanović idu u penziju

Dalibor Danilovic

 

Za donošenje ovakve odluke dobila je punu podršku svog supruga, takođe glumca i profesora glume Dragana Petrovića Peleta, s kojim je otvoreno razgovarala o tome.

- Zahvalna sam što imam porodicu uz sebe, što imam supruga koji je i pedagog na Fakultetu dramskih umetnosti i bavi se time na ozbiljan i temeljan način. On je meni zaista najveći kritičar. Bio je na jednoj od repriza predstave “Vuci i ovce” i neke lepe i konkretne stvari mi je rekao. Uvek kaže ono što misli. Inače, mi izbegavamo da previše pričamo o pozorištu, ali ipak pričamo. U našoj kući je mnogo umetnika pa to ponekad zna da bude malo naporno. Dragan i ja dosta učimo jedno od drugog i to umemo da primimo na pravi način. Meni su kritike značajne. Kada me neko hvali i govori o meni najbolje, to je divno, ali nije uvek poželjno - iskrena je dramska umetnica.

Ostatak intervjua pročitajte u aktuelnom izdanju magazina Gloria!

 

Komentari. (0)

Loading