Nikola Rokvić: Znali smo da su male šanse da preživi, ali smo se nadali

Autor:

15.12.2021 11:16

Foto:

Foto:

Pevač Nikola Rokvić u velikoj ispovesti otkriva sve o velikom gubitku oca Marinka Rokvića



Prošlo je četrdeset dana od smrti pevača Marinka Rokvića, koji je u 68. godini izgubio bitku s rakom pankreasa. Nikola Rokvić podelio je svoja osećanja o pokojnom ocu i detalje bitke protiv opake bolesti.

Pročitajte i Tri legende za istim stolom - Marinko Rokvić u odabranom društvu

ATA Images

 

On je za magazin Story otkrio da ih nada nije napuštala ni jednog momenta.

- Bio sam prisutan kada su mi se deca rađala i kada mi je otac otišao. U tom trenutku oseti se slična bezgranična ljubav prema najbližem, koju ne osetite tokom života. Godinu dana smo se borili zajedno s Marinkom protiv njegove bolesti i znali smo od samog početka da su male šanse da preživi. No, nismo gubili nadu i uzdali smo se u njegovo snagu i zdrav način života koji je vodio, kao i neverovatnu želju prema životu i ljubav prema svima nama.

Nikola je u nastavku razgovora otkrio da se svaki član porodice na drugačiji način bori sa gubitkom

- Despot je u nekim trenucima bio ljut što je deda otišao, pa je rekao da će postati naučnik i naći lek protiv smrti kako bi vratio dedu. Leona kaže da je njen deda otišao na nebo i da Amin (tako zove Boga) čuva dedu.

Nikola otkriva da se Marinko herojski držao sve vreme i da nije hteo nikoga da opterećuje svojom bolešću.

- To su bili veoma teški trenuci. On je heroj - leži u bolnici zbog druge sepse i na moje pitanje Kako si, odgovara: Super. Nikad nije rekao da mu je teško.

Pročitajte i I najtvrđi su zaplakali - Poslednje obraćanje Nikole Rokvića preminulom ocu

ATA Images

 

Pevač je intervjuu otkrio i kako je došlo do dijagnoze, kao i suočenju sa lošim prognozama sa kojima su se suočavali.

- Što se tiče njegove bolesti, nije imao nikakve simptome. Sasvim slučajno je otišao u bolnicu s našim bratom iz Nemačke, koji je ovde došao da se prekontroliše. Tada mu je otkrivena bolest ali, nažalost, bila je već u odmaklom stadijumu. Na skeneru nije izgledalo da je toliko strašno, ali kada je urađen rez, lekari su videli da je već otišlo sve predaleko. Čudesno dugo je izdržao, jer je to bolest koja odnosi život za nekoliko meseci. On je uspeo godinu dana da poživi.

Nikola je posvedočio i kako se sada nose sa prazninom koju je Marinko ostavio za sobom.

- Otkako je otišao Marinko, dosta toga osećamo, mnogo je pomešanih emocija, sećanja i, naravno, stanje prvog šoka je uticalo da se emocije pomešaju. Moja porodica oseća veliku ljubav. Što smo ga imali, što ga imamo za oca, supruga, brata i dedu - rekao je pevač za magazin Story.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading