Sve o promašenim ljubavima: Mima Karadžić ceni svoje ožiljke

Autor:

06.12.2021 20:45

Foto:

Foto:

Dok se priseća koliko je imao promašenih ljubavi, glumac Milutin-Mima Karadžić govori da onaj ko nema takva iskustva kao da nije živeo i objašnjava zašto poslednjih godina uživa u druženju s ljudima koji proizvode ili znaju dosta o vinima



Dok se vraća na scenu Zvezdara teatra glavnom ulogom u predstavi “Sportsko srce”, Milutin-Mima Karadžić (66) priznaje da njegovo srce nije tako čvrsto kao što mnogi misle već da je vrlo emotivan čovek.

- Nosim mnogo ožiljaka na srcu, kao i svi ljudi. Ko nema ožiljke, taj nije živeo. Imam ožiljke što porodične, što one druge prirode. Zamislite samo koliko sam imao promašenih ljubavi - konstatuje Mima.

Pročitajte i Hleb sa sedam kora - Mima Karadžić lipsao na +40

Ata Images

 

U novoj predstavi teatra koji doživljava kao drugi dom još od vremena kada je napustio Atelje 212 igra prezrenog, osramoćenog i odbačenog oca koji se sa otuđenom kćerkom, njenim momkom, kumom očajnim do autodestruktivnosti i advokaticom razočaranom do mahnitosti sreće u kafani u Zemunu, i to baš na dan kad su u finalu Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji igrale reprezentacije Francuske i Hrvatske.

- Taj otac je topao čovek, na momente duhovit, na trenutke tužan. Ima sve, od šarma do emocija. To je lik kakvog volim da igram u pozorištu. Tekst je životan i govori o lepim stvarima u našim životima i o načinu na koji mi to lepo pretvorimo u ono suprotno. To je priča o porodici, druženju, prijateljima koji bi jedni za druge učinili sve, ali i priča o nacionalnom i političkom koji nas okružuju i određuju i na ovim prostorima kvare život koji bi mogao da bude lagodan. Smatram da je danas najbitnije da budeš čovek, da oko sebe imaš dobre ljude i da imate topao odnos.

Pročitajte i Uloga Mime Karadžića u novoj seriji savršeno oslikava njegov život!

Ata Images

 

Karadžić takve odnose gaji i u privatnom životu jer ceni svoj nemiran duh koji ga ne drži na jednom mestu.

- Volim da putujem, to sam činio ceo svoj dosadašnji život. Korona me je malo zaustavila, ali sada se vraćam putovanjima. Imam mnogo prijatelja i dobrodošao sam u Splitu, Kninu, Ljubljani, Skoplju, Podgorici, Prištini... Nikad se nigde nisam susreo sa problemom. Okruženi smo ljudima koji su na ovim našim prostorima imali razne sudbine i iskustva i žao mi je zbog svega što su proživeli i propatili. Ne doživljavam sebe kao Jugoslovena, van sam tih geografskih ograničenja.

Ceo intervju pročitajte u našoj Gloriji!
Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading