Definicija hrabrosti: Olivera Balašević ponosna na staro zanimanje

Autor: Gloria.rs

24.11.2021 17:10

Foto: Jakov Simović

Foto: Jakov Simović

Olivera Balašević se prisetila profesije kojom se kratko bavila, ali koja je na neki način obeležila njen životMalo je poznato da je spisateljica Olivera Balašević, bivša je reprezentativka Jugoslavije u gimnastici. A u karijeri osvojila četiri zlatne i dve srebrne medalje.  Sport joj je bio i ostao velika ljubav, te i danas ume da napravi, na radost unuka, poneku zvezdu u dvorištu.

Po završetku gimnazije u rodnom Zrenjaninu Olivera se preselila u Novi Sad i upisala fakultet. Nakon što je stekla diplomu profesora fizičkog vaspitanja radila je u novosadskoj Gimnaziji "Isidora Sekulić".

Pročitatje i I stare devojčice su potajno Zvončice - Božanstvena poruka Olje Balašević

Instagram / Olivera Balašević

 

Blašević je istakla da je u svom, nažalost, kratkom profesorskom stažu uvek koristila priliku da svojim učenicima prenese i nešto više od nastavnog programa.

Pročitajte i Odgovorila jesenjem izazovu - Oliveri Balašević se vratio osmeh na lice

Instagram / Olivera Balašević

 

A kako je najavila predavanje pod nazivom "Romansirana definicija hrabrosti", to je bio povod da se svoje stare profesije priseti. 

Kada je jedan njena bivša učenica videla Oljin plan poželela je da joj se obrati i zahvali.

- Hvala za svaku reč i svaki savet. Bila je čast imati Vas za razrednog starešinu - napisala je.

A dirnuta Olivera je napisala da joj je pored uloge ponosne mame i bake, uloga ponosnog razrednog starešine podjednako važna, budući da su je đaci naučili da ih voli kao rođenu decu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading