Apel Sare Jo: Godinu dana na psihoterapiji

Autor: Gloria.rs

23.11.2021 17:37

Foto: Sara Jo Team

Pevačica Sara Jovanović ovog meseca obeležava godinu dana od prvog odlaska kod psihoterapeutaU tih godinu dana svašta se u njenom životu promenilo, ako posmatramo najskorije promene imidž i emotivni partner, a verovatno da su oku nevidljive promene još drastičnije, ali njih sigurno registruje Sara i njeno blisko okruženje.

Pročitajte i Humani gest mlade zvezde - Sara Jo donirala svoju kosu

Andreja Damnjanović

 

Pevačica kaže da joj je odlazak na terapiju promenio život i da je to najbolja odluka koju je donela za sebe. Smatra, takođe, da bi svi trebalo da se pozabavimo mentalnom higijenom, i da, ma koliko okolnosti otežavale, pronađemo način da brinemo o svom zdravlju.

Sara je istakla da joj psihoterapija, koja joj je pomogla da prebrodi težak period, ne predstavlja tabu temu.

- Imala sam sreće da je u mom okruženju to bila normalna stvar. U mojoj porodici nije postojala nikakva tabu tema, niti u mom društvu. Neki moji prijatelji su išli pre mene i to su isticali kao najbolju odluku u životu.

Međutim, Sara je bila iskrena i po pitanju odlaganja odlaska kod psihoterapeuta.

Pročitajte i Neočekivana promena - Šta se krije iza ove odluke Sare Jovanović

Goran Popovski

 

- Okej je da te odlazak kod psihoterapeuta na neki način plaši. Mislim da svaki čovek zna da će to doneti velike promene i dotaći delove tebe koje ti ne želiš svesno ili nesvesno. Ponekad je to potrebno iz ovih ili onih razloga. Moj perfekcionizam se održavao na taj način da sam ja to odlagala, uvek sam razmišljala - da li ću naleteti na nekoga ko mi odgovara, da li sam spremna, postavljala sam sebi pitanja i potpitanja, kao i za većinu važnih izbora u životu. Ali, u nekom trenutku sam presekla. Uvek ću glasno i jasno pričati o tome jer mislim da bi svako trebalo da ima vremena i mogućnosti za odlazak na psihoterapiju. Mentalna higijena je jedna od najvažnijih - rekla je Sara Jo nedavno u intervjuu za "Nova.rs".

Sara je na svom Instagram profilu objavila i tekst koji predstavlja izraz zahvalnosti onima koji su joj pružili podršku, kao podstrek onima koji se dvoume.

Pročitajte i Sara jo - Retki su razumeli moje strahove

Andreja Damjanovic

 

- Danas sam, na putu do svoje Irene, shvatila da će ovog meseca biti tačno godinu dana koliko idem na psihoterapiju. Zauvek ću biti zahvalna svojim prijateljima koji su mi pomogli da prevaziđem svoje psihičke barijere, strahove i da se prepustim tako važnom (prekopotrebnom) koraku. Sve češće se priča o mentalnom zdravlju, ali se takođe često predstavlja na pogrešan način. Nekako zastrašujuće, apstraktno. Iako sam se često bavila i čitala o ovoj temi, i ja sama sam pred prvi odlazak (svesno i nesvesno) doživela to kao znak slabosti - navela je ona i dodala:

- A iz ove tačke gledišta shvatam da je to zapravo pokazatelj unutrašnje snage, želje i volje da se trgnete, da ne životarite, da se suočite sa raznim izazovima i preprekama i nadogradite sebe u svakom smislu. Znam koliko je meni značila podrška i dodatni vetar u leđa, samim tim sam želela da okačim ovaj story kao podsetnik da je uvek pravi trenutak da preduzmete takav korak. Ako ste odlagali i ostavljali po strani, evo, baš se danas raspitajte i zakažite prvi termin. Pokušajte. Uverićete se brzo da je to nešto nabolje što ste uradili za vas! - poručila je.

Pročitajte i Godinama je uz LGBT+ zajednicu - Sara Jo na zatvaranju Vorld Prajda

Instagram / Sara Jo

 
Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading