Branislav Lečić izričit: Ja sam čovek kojeg žene ceo život žele, zašto bih ja nekoga silovao?!

Autor:

23.11.2021 12:45

Foto:

Foto:

Slučaj Branislav Lečić već više od pola godine potresa domaću javnost, a nedavni napisi u medijima naterali su pomenutog glumca da nikad iskrenije govori o navodnom gnusnom činu koji je učinio.



Ne stišava se bura u javnosti zbog Branislava Lečića koji predsedava žirijem pozorišnog Festivala u Brčkom. Predstave se otkazuju, glumci se ograđuju. O tome je jutros u „Uranku“ govorio Branislav Lečić koji se u jutranji program K1 televizije uključio iz Brčkog

Na prvo pitanje Jovane Joksimović kako se oseća, Lečić je kazao:

- Prošao sam golgotu. I dalje je prolazim. Zaista je teško i veoma je ružan osećaj. Priča Danijele Štajnfeld je dokazano lažna. Ta kula od karata se srušila. Njena prijava je lažna – kazao je Lečić na K1. – Ja sam odmah rekao da je ta priča notorna laž i da će se sve dokazati, i evo, nakon šest meseci to se i desilo. 

Lečić je objasnio da nije tačno da su kolege otišle s Festivala zbog njega i da je neko otkazao učešće. 

- Jedina predstava koja nije odigrana je „Zelena čoja Montenegra“ i to zbog toga što su dva glumca zaražena koronom i nisu uspeli da nađu zamenu. Sve druge predstave su odigrane, tu su i biće tu. To što se plasira u javnost je jako medijski zanimljivo, ali nije istinito – rekao je Lečić Jovani Joksimović

Boško Karanović

 

Lečić je na K1 ovog jutra kazao je da je pravni postupak završen i da je u pitanju – laž.

- Do krivičnog postupka nije ni došlo, sve radnje koje su se sprovodile bile su u predkrivičnom postupku. To je 1.500 strana predmeta i pet i po meseci besprekornog rada policije. Dokazano je da dela nema i da je u pitanju lažna prijava – kazao je Lečić u „Uranku“. – Ja nisam mogao da budem u isto vreme na dva mesta. Ona je prijavila da sam je silovao 7. maja 2012, a ja sam tada igrao predstavu u Jugoslovenskom dramskom pozirištu, a nakon predstave bio sam u klubu „Sinema“ sa svojom bivšom suprugom Ninom. Imam fotografije i više od 30 svedoka. Policija je kontaktirala pozorište i sve svedoke ispitala. Dokazano je da ja to nisam uradio.

Pročitajte i Lečić se konačno oglasio: Moja partnerka i dalje dobija anonimne pretnje

Boško Karanović

 

Lečić kaže da su ti koji ga blate u manjini, da je to trend. 

- Bez obzira na to što je pravno sve jasno, ja sam gurnut u blato. I dalje me guraju u to isto blato. Kolege koje me podržavaju sam ja savetovao da ne izlaze u javnost i ne učestvuju u medijskom cirkusu. Iza mene stoji 46 godina predanog rada. Bio sam predan poslu, kolegama, naročito mladim. Zna se ko sam i šta sam, zna se o meni sve i privatno. Ne postoji mrlja u mom životu, ja sam branilac i zaštitnik žena. Ohrabrujem sve žene koje sam silovao da me prijave, i odmah ću pristati da odem u zatvor. Ceo moj život je ljubav, a u seksualnom smislu sve je bila dobra volja. Ovo je linč i atak na moju ličnost i integritet – kazao je Branislav Lečić. 

On je istakao i da je Danijela Štajnfeld u njemu našla „pozitivnu budalu“. 

- Meni je ponudila ulogu silovatelja u tom njenom filmu, a ona je igrala žrtvu, i iz te konstrukcije napravila je tu izmišljenu priču da sam je silovao. Folirala je i mene optužila. Ja sam čovek kojeg žene ceo život žele, zašto bih ja nekoga silovao? Ja sam branilac žena ali nisam branilac laži. I silovanje kao i lažno prijavljivanje i optuživanje su krivična dela – kazao je Lečić u „Uranku“. - Prošao sam poligraf, ona se nije pojavila; prijavio sam se za medicinsko posmatranje, ona nije. Me too pokret hoće da bude iznad pravosuđa. A kolege koje prate medije, oni učestvuju u toj stigmi i blatu u koje me bacaju. To je podrška Me too pokretu, a ne pravdi i pravu.

Ata Images, Youtube screenshot

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Ivan

23.11.2021 16:17

Zato što ti nije dala, a sujeta vas jede!