Pokušavam dušo, radost u bolu da tražim: Reči Slavice Rokvić koje kidaju srce

Autor:

12.11.2021 22:45

Foto:

Foto:

Udovica Marinka Rokvića vrlo teško se miri sa činjenicom da njenog voljenog Marinnka više nema.



Slavica Rokvić teško se miri sa činjenicom da njenog voljenog Marinka više nema. Tog 6. novembra njen život okrenuo se naglavačke, a od tada Slavica se nije oglašavala za medije, dok je njen sin Nikola zamolio javnost za privatnost, te vreme da se porodica izbor sa bolom.

No, nakon nekoliko dana, na svom Instagram profilu oglasila se udovica Marinka Rokvića, te je porukom uz sliku sa Marinkom potresla i one najjače opisavši svoja osećanja.

Pročitajte i I najtvrđi su zaplakali: Poslednje obraćanje Nikole Rokvića preminulom ocu

- Jutro, to sumorno subotnje jutro. Tišina, koja ne umiruje već razdire grudi. Srce koje od bola savija leđa, s mukom se ispravljam i mislim da pobedu nosim. A koga sam pobedila? Skhrana u trenu u meni puca svaki atom postojanja, ludilo koje preti da nadjača razum. Tuga koja me bez pitanja uvlači u svoje skute. Osećaj borbe jenjava i gubi se u daljini. Smiraj, a da li je? Samo na tren i on se gubi. Poraz, patnja, očaj, neverica, nedostatak vazduha... Svetlost koja podiže i plaši. Svest koju ne priznajem jer surovim grčenjem iskrivljuje i kvasi mi lice. Boli i odjednom znam da se sa njom nosim. Nije smrt kad umireš. Već kad voliš nekog, a bez njega ostaješ. Kad sve u tebi utihne, a ti i dalje dišeš, živiš... Stid zbog slabosti koja nadjačava. Pred tobom zavezanih ruku stojim, nemoćna da priznam poraz ptiće sa likom svetačkih nijansi. Zagledan u daljinu do koje ne mogu da doprem. I onda kao da čujem tvoje reči: Slavuju, ne tuguj radosna budi. Pokušavam dušo, radost u bolu da tražim, izvini, želela bih, ali je ne pronalazim - napisala je Slavica.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading