Ubrzanje traje već deset godina: Miloš Biković iznenadio sve

Autor:

01.11.2021 23:00

Foto:

Foto:

Apsolutna zvezda srpske kinematografije i najzaposleniji domaći glumac Miloš Biković objašnjava kako je pao s motora na snimanju filma ‘Južni vetar - Ubrzanje’, koje tajne mu je poverio Džoni Dep tokom žurke i kako je reagovao kada je njegova bivša devojka Arina Vološina u javnost iznela deo njihove intime



Glumac Miloš Biković (33) opravdao je proteklih 15 dana titulu najzaposlenijeg dramskog umetnika u zemlji. Pošto je završio snimanje nove serije nadomak Moskve u Rusiji, vratio se u rodni Beograd i ugostio holivudskog superstara Džonija Depa, zatim je prisustvovao otvaranju Svetskog prvenstva u boksu, koji je zavoleo tokom rada na predstavi “Kad su cvetale tikve”, i onda predstavio novi film “Južni vetar - Ubrzanje”. Čini se da upravo to ubrzanje odslikava njegov život u poslednje vreme.

- Sve se skupilo ovih dana. Ubrzanje traje već desetak godina - duhovito se našalio glumac u susretu sa novinarima.

Jakov Simovic

 

U nastavku akcionog filmskog serijala Milošev junak Petar Maraš izborio se za veće povlastice koje nose i veću odgovornost.

- I ne samo veću odgovornost nego i mnogo veću opasnost, pogotovo u tom svetu gde cena često može da bude glava. Maraš se trudi da bude ispred događaja, međutim, koliko god on jurio, događaji ga sustižu i ne uspeva da zadrži kontrolu.

I u ovom filmu Biković je učestvovao u nizu zahtevnih akcionih scena.

- Postoje određene scene koje su snimljene tako da se vidi da sam te kaskade ja izveo. U drugim nisam želeo da ja to radim, odnosno da rizikujem svoj i život kolega. Bilo je zahtevnih i opasnih scena: vožnja motora kroz šumu ili kroz rupe koje se ne vide u travi, kada sam pao s motora, ili kada sam izvodio onaj trik sa motorom, sa Miodragom Radonjićem na zadnjem sedištu, ili kada sam celu noć snimao u jezeru a voda je bila hladna.

Pročitajte i Džak je nokautiran: Kakav je Miloš Biković u ringu?

Jakov Simovic

 

Pošto u “Južnom vetru” koristi dosta oružja, neminovno se nameće povlačenje paralele sa tragedijom koja se dogodila Aleku Boldvinu kada je na snimanju jednu osobu usmrtio, a jednu ranio.

- Nikada se bojeva municija ne nalazi na setu. Ne postoji razlog za tako nešto. Nažalost, tragedije se ipak dešavaju. Tako je Brendon Li nastradao. Neko od ostalih glumaca, statista, kaskadera je imao pravi metak. Mene su učili da svaki put kada dobijem bilo koju vrstu naoružanja, sam proverim i okvir i cev, i da nekoliko puta opalim uprazno, zbog predostrožnosti. To je poslednja vrsta pripreme.

Ostatak intervjua pročitajte u aktuelnom izdanju magazina Gloria!

Komentari. (0)

Loading