Nina Janković: Vređa me kad neko zagađuje prirodu

Autor:

30.10.2021 17:00

Foto:

Foto:

Zvezda srpske kinematografije Nina Janković Dičić, koja se vratila profesionalnim obavezama samo pet meseci posle porođaja, otkriva kako kćerka Ivanka liči na nju, a sin Vukašin na supruga Mateju, i priznaje da je s dvoje dece sve mnogo lakše



Poput savremenih holivudskih diva, glumica Nina Janković Dičić (33) samo pet meseci posle porođaja vratila se pred kameru i počela da snima drugu sezonu popularne serije “Mama i tata se igraju rata” Gordana Kičića. Kada je početkom maja sa suprugom, ekonomistom Matejom Dičićem, podarila trogodišnjem sinu Vukašinu sestru Ivanku, jedna od naših najlepših dramskih umetnica osvojila je još jedan važan životni stepenik.

Pročitajte i Bio je divan glumac, divan partner - Nina Janković teško se nosi s njegovim odlaskom

Nebojsa Babic

 

Kažete da činite sve što je do vas kada je o koroni reč, a razmišljate li nekada, kao majka, na kakvoj planeti će vaša deca živeti i kakvu zemlju ostavljamo našim potomcima?

- Razmišljam često, ali nemam konkretan odgovor kako da rešimo taj problem. Što više razmišljam sve mi je teže, zato što nam je ekologija ogroman problem. Otišli smo predaleko sa zagađenjem sredine u kojoj živimo. I ne znam šta bi sve trebalo da uradimo da zaustavimo taj proces. Osoba sam koja obožava prirodu i vraćam joj se malo-malo. Vređa me kada je neko zagađuje na bilo koji način. U poslednje vreme se baš ne vodi računa o njoj. Kada treba da izvedem dete u park u šetnju, na svež vazduh, imam nedoumicu. Ne znam da li možemo negde da nađemo mesto gde je čist vazduh, gde nije zaprljano ili zagađeno. Svaki čas se pali alarm za zagađenost. To je opominjujući problem za sve nas.

Pročitajte i Slavlje za pamćenje - četiri dive u provodu, a povod je jedinstven

Nebojša Babić

 

Razvijate li kod Vukašina svest o zaštiti životne sredine?

- Mi recikliramo i naučila sam Vukašina da se toga pridržava. Vodim ga sa sobom da zajedno ubacujemo plastične i staklene flaše, tetrapak i limenke u najbliži reciklomat. Važno je da deci razvijemo svest kako da sačuvaju okruženje u kojem žive. Ceo intervju u našoj Gloriji!

Komentari. (0)

Loading