Humani gest mlade zvezde: Sara Jo donirala svoju kosu

Autor:

30.10.2021 15:30

Foto:

Foto:

Pevačica Sara Jo donirala je kosu za izradu perika namenjenih ženama koje su na hemoterapiji zbog onkoloških oboljenja



Pevačica Sara Jo (27) drastično je promenila izgled, ošišala je kosu na kratki paž. S obzirom na to da uveliko radi na novom albumu, koji će biti objavljen uskoro, poželela je da ga prati i vizuelna promena, a uz to je napravila i human gest, kosu je donirala za izradu perika za žene koje su na hemoterapiji zbog onkoloških oboljenja.

Pročitajte i Godinama je uz LGBT+ zajednicu - Sara Jo na zatvaranju Vorld Prajda

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Jo (@sarajoofficial)

- Još od tinejdžerskih dana sam dosta eksperimentisala sa kosom, zatim sam nekoliko godina negovala prirodan izgled, koga sam se baš bila uželela. Međutim, posle izvesnog vremena i to mi je bilo monotono i odlučila sam se na šišanje. Kako sam pre nekoliko meseci od moje frizerke Maje Stanišić, koja dugo sarađuje sa Ženskim centrom Milica, saznala da kosa može da se donira za perike namenjene ženama koje se bore sa kancerom, već tada sam bila rešena da to i učinim kad budem htela da se ošišam - kaže pevačica i ističe da je uverena kako bi mnoge žene bile spremne da urade isto, ali da ne znaju da postoji takva mogućnost: - Mnoge moje prijateljice nisu znale baš ništa o tome i oduševile su se kad su saznale da kosa može da se donira. Sad su upućenije i znaju šta treba da rade ako požele da skrate kosu.

Značaj preventivnih pregleda

Mada niko u njenom najbližem okruženju nije vodio bitku s opakom bolešću, Sara je kroz susrete s ljudima iz muzičkog sveta čula mnogo tužnih priča.

Pročitajte i Sara jo - Retki su razumeli moje strahove

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Jo (@sarajoofficial)

- Kad se susretnete sa takvim stvarima, šokirate se koliko zapravo živite u nekom svom ružičastom svetu i koliko niste upućeni u mnoge stvari. Zapanjila sam se kad sam čula koliko je visok procenat obolelih od najtežih bolesti. Mislim da se o tome nedovoljno priča i da veliki broj žena i dalje zapostavlja redovne lekarske preglede. Iako niko u mom bliskom okruženju nije bio bolestan, pogodi me kad čujem takve priče i shvatim da to može da bude neko moj ili ja. To su osetljive teme koje i te kako pogađaju.

Kako je odrasla u porodici koja je veoma osvešćena kad je reč o zdravlju, odmalena joj je usađeno koliko je prevenitva važna.

Pročitajte i Ispovest Sare Jo - Pravim se da je sve u redu

Goran V. Popovski

 

- To je nešto što pokazuje koliko si odgovoran i prema sebi i prema drugima, jer mnogi prate tvoj primer. Stari sam štreber kad su u pitanju redovne kontrole, imam planer u koji zapisujem sve, preglede koje smatram da bi trebalo raditi na mesečnom nivou, kao i one koji su obavezni na svakih šest ili dvanaest meseci. Svi mi živimo više nego haotičnim tempom, mozak nam je stalno preopterećen sa milion informacija i ne smem da se oslonim samo na svoje pamćenje. Gledam da sve te obaveze nikad ne ostavljam po strani. Ma koliko da sam zauzeta u tom trenutku, uvek nađem vremena za odlaske kod lekara.

Publika, ali i Sara, s velikim nestrpljenjem iščekuje novi album, sa deset novih pesama.

- Jedva čekam, a kao najavu izbacila sam singl “Divlja” jer sve vreme osećam da ta pesma daje najbolji uvid u ono što će uskoro biti završeno. Vredno radimo na tome.

Komentari. (0)

Loading