Marina Ćosić: Nedoumice oko beba rešavaju Mame bez drame

Autor:

16.10.2021 19:00

Foto:

Foto:

Pošto se u prvim mesecima odgajanja kćerke Sofije srela s različitim dilemama i strahovima, glumica Marina Ćosić odlučila je da pokrene emisiju i pomogne mladim majkama koje se nalaze u sličnoj situaciji kao ona



Kada je krajem januara postala mama, glumica Marina Ćosić (26) suočila se sa mnogim pitanjima i nepoznanicama dok je u naručju držala tek rođenu kćerkicu Sofiju. To ju je podstaklo na razmišljanje da nakon što se oporavi od porođaja pokrene TV emisiju u okviru koje bi pomogla mladim mamama da smirene i sigurne u sebe priđu bebama. Emisija “Mame bez drame” odnedavno se emituje na jutjub kanalu jednog dečijeg brenda.

Pročitajte i Prva u nizu - Marina Ćosić se prisetila početka fotkom u njegovom zagraljaju

Foto: Jelena Jovanov

 

- Ideja je nastala tako što sam posle porođaja tražila informacije koje su me zanimale, ali nisam prihvatala da postoji samo jedan način za bilo koju situaciju koja se dešavala, pa sam morala mnogo da kopam, upoređujem tekstove, tražim sličnosti i razlike sa mojim detetom, a sve kako bih došla do onoga što odgovara njoj i meni. Zato sam odlučila da napravim emisiju koja će pružati sve informacije na jednom mestu, pa čak i one koje nisu česte na internetu.

Pročitajte i Marina Ćosić poslala poruku svim roditeljima - vaspitavajte ćerke tako da naprave razliku!

Priznaje da je tokom prvih meseci sa bebom imala i dileme i strahove.

- Međutim, kako sam po prirodi prilično studiozna i radoznala, sve što me je zanimalo istraživala sam na više strana. Takođe, nisam paničar, što je olakšavajuća okolnost. Bilo je nekih uobičajenih strahova tipa: da li je dovoljno jela, imam li mleka, treba li da je budim, kakav osip nije uznemirujući, a kakav jeste, zašto joj se peruta koža...

Vreme leti

Rad na emisiji sada na Marinu deluje i terapeutski.

- Ovo je i za mene škola. Naravno da ne znam sve, verovatno ni deo onoga što se dešava u odrastanju beba, niti mogu da delim savete, jer nisam stručna, ali mogu da podelim svoja iskustva i na taj način možda nekome pomognem da shvati kako nije sama ili sam, i da se sve to isto dešava i kod drugih. Zato u emisiji imam stručnjake, koji daju različite savete na određene teme. Plan je da ih imamo što više i da nam izlože što više različitih teorija kako bismo mogli zaista da zaokružimo neku temu.

Pročitajte i Javno i hrabro - Glumica Marina Ćosić ne pravi ustupke

Foto: Jelena Jovanov

 

Marinini prvi meseci sa kćerkom protiču divno i veruje da će se nastaviti u istom ritmu.

- Sofija je zahvalno i divno biće koje ide svuda sa nama. Mila je i dobra pa se i oni teški momenti brzo zaborave, a ima ih, kao i svuda. Svako jutro kad je vidim, iznenadim se koliko je već porasla, kamoli kad pomislim da će ona jednog dana imati svoju decu. Tada mi u grudima bude teško. Vreme leti - priznaje glumica.         

Komentari. (0)

Loading