Sara jo: Retki su razumeli moje strahove

Autor:

13.10.2021 17:11

Foto:

Foto:

Pevačica Sara Jo, kao i mnoge uspešne ili manje uspešne osobe, često je patila od nesigurnosti i strahova



Stvarni i iracionalni pritisci dovododili su Saru Jovanović u neprijatna stanja i opsednutost perfekcionizmom, koji je, kako je na kraju shvatila, nepotreban i samo oduzima vreme koje nam je svima dragoceno.

Ona je na svom Instagram profilu objavila duži tekst u kojem se osvrće na dileme sa kojima se borila u toku svog odrastanja i razvijanja karijere, a u želji da podigne svest u vezi sa ovim univerzalnim problemom.

Pročitajte i Sara Jo - On ne ume da izgovori moje ime, Đule oprosti mi (video)

Goran Popovski

 

- Opet nije dovoljno dobro. Osrednje je. Mogla sam mnogo više. Iznova banalno. Mora biti bolje. Prosečno je. Šta će misliti o meni? Bezlična sam. Napraviću grešku, osramotiću se. Nezanimlijva sam. Valjda me neće pogrešno razumeti. Neuverljiva sam, monotona, bleda - počela je Sara svoju objavu, prisećajući se u kakvom je mentalnom stanju ranije bila.

Pročitajte i Ispovest Sare Jo - Pravim se da je sve u redu

Andreja Damnjanović

 

- Toliko dugo sam se ponosila svojim perfekcionizmom i sigurna sam da ga mnogi ističu kao nešto pozitivno, a u pitanju je, zapravo, poremećaj, ometač, "kradljivac vremena” koji je zasnovan na potpuno pogrešnim uverenjima. Unutrašnji, iracionalni pritisak koji se kod mene, pogotovo nakon svih takmičenja i sazrevanja pred očima javnosti, samo uvećao i postao hronično opterećenje rezultata, ponašanja, izgleda i svih ostalih oblasti života.

Pročitajte i Godinama je uz LGBT+ zajednicu - Sara Jo na zatvaranju Vorld Prajda

Instagram / Sara Jo

 

- Retko ko je umeo da razume strahove sa kojima sam se svakodnevno suočavala, kao i da pretpostavi sa kakvim sam se nesigurnostima borila. Gubila sam vreme i trošila energiju baveći se sitnicama, nastavljala iz dana u dan da analiziram svaki mogući detalj. Temeljno i opsesivno. Izgubila sam produktivnost, nisam umela da odredim prioritete. Sve je moralo podjednako da bude savršeno jer samo je "najbolje“ dovoljno dobro. Plašila sam se osuda i kritika. Bilo mi je važno šta drugi misle i ako bilo ko uoči grešku, prezirala bih sebe. Nisam umela da uživam u uspesima – koliko god veliki uspeh bio, nikada nisam bila zadovoljna. Identifikovala sam se sa svojim rezultatom misleći da isključivo on govori o meni. Okruženje nas od malih nogu uči da budemo hrabri i jaki, da ne pridajemo važnost strahovima. Umesto da razgovaramo o njima i na vreme ih se oslobađamo - ističe Sara.

Pročitajte i Ekskluziva iz kreveta - S kim spava Sara Jo (Foto)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Jo (@sarajoofficial)

- Svako od nas živi sa strahovima, ali su rešivi i to često lakše nego što očekujemo. Hajde za trenutak da prestanemo da se krijemo iza naših savršenih profila na društvenim mrežama, prenaglašenog samopouzdanja, lažnog zadovoljstva, sreće, i da istaknemo lepotu krhkosti. Da ne živimo u zabludama koje nam servira društvo. Da ne prikrivamo, već da glasno razgovaramo o ranjivosti. Da ogoljenost, iskrenost i osećajnost prestanemo da gledamo kao slabost, već kao izlaženje iz zone komfora ka ostvarenju naših ciljeva - zaključila je ona na Instagramu. A potom su počele da stižu poruke njenih fanova koji su joj bili zahvalni na iskrenosti i koji su joj pružali podršku.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading