Jelena Đoković izričita: Moja deca neće gasiti svećice na rođendanskoj torti!

Autor:

13.10.2021 14:30

Foto:

Foto:

Deca Jelena Đoković Stefan i Tara suočeni su sa novim pravilom, te će istog strogo morati da se pridržavaju.



Supruga najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, Jelena poslednjih dana pokazala je opravdani strah za budućnost i razvoj mladih naraštaja. Nedavno, njena izjava o načinu vaspitavanja Stefana i Tare, te metodi koja nepodrazumeva batine naišla je na veliki broj komentara, ali i osuda.

- Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti ‒ istakla je Jelena prilikom gostovanja na panelu „Budućnost je sad“. 

Pročitajte i Jeleni Đoković slomljeno srce: Novaka napustila najvernija obožavateljka

Osim činjenice da svoju decu ne vaspitava batinama, Jelena je u život svojih naslednika uvela još jedno, nesvakidašnje pravilo. Naime, kako prenosi Story, Stefan i Tara za svoje rođendane više ne smeju da gase svećice na torti.

- Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj ‒ navela je Jelena i verovatno Stefana i Taru nadalje osudila na rođendane bez gašenja svećica. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (2)

Loading
Dusica

13.10.2021 15:26

Kad malo bolje razmislim stvarno umemo da prisvajamo neke cudne obicaje cije znacenje niti znamo niti su u nasoj tradiciji. Kao ovce.

Darko

14.10.2021 23:30

Crkveni gledano podpuno u pravu. Treba da se pale sveće a ne da se gase