Jaka prozivka: Kako je Vujadin Savić čestitao rođendan švajcarskom fudbaleru rođenom na Kosovu

Autor:

11.10.2021 14:15

Foto:

Foto:

Vujadin Savić odlučio je da pošalje jasnu poruku švajcarskom fudbaleru Đerdanu Šaćiriju povodom njegovog rođendana.



Povremeni reprezentativac naše zemlje Vujadin Savić (31) nikada nije krio svoju ljubavi prema domovini. Osim što vrlo često svojim objavama na društvenoj mreži Instagram iskazuje ljubav prema Srbiji, Vujadin se trudi da pomogne kad god je u mogućnosti, bez preterane pompe i nepotrebnog eksponiranja u javnosti.

Upravo zbog toga, kada oseti da je neko na bilo koji način ugrozio njegovu zemlju, te njen indentitet, Vujadin Savić neće ustuknuti, već će reakcijom pokušati da ukaže na nepravdu.

Instagram screenshot

 

Tako je bilo i ovog puta, kada je švajcarski fudbaler, poreklom sa Kosova, Đerdan Šaćiri tokom intervjua nakon utakmice bio ogrnut jaknom koja je na sebi imala simbol neprimeran za jednog sportistu. Iako ju je odmah skinuo, nekoliko sekundi bilo je dovoljno da izazovu oštru reakciju određenog dela kako svetske tako i domaće javnosti.

Zbog svega navedenog, Vujadin je odlučio da Đerdanu uputi rođendansku čestitku u njegovom stilu, objavivši fotografiju srpske teritorije uz jasnu poruku: Kosovo je Srbija, te numeru 'Srećan ti rođendan debela', a u opisu je poručio:

Pročitajte i Mirka Vasiljević pred oltarom: Vujadin to forsira

Gettyimages

Đerdan Šaćiri gore, Vujadin Savić dole

- Umalo da zaboravim - uz tag pomenutom švajcarskom fudbaleru.

Švajcarski fudbaler nije reagovao na ove 'prozivke', a kako mu nije prvi put da provocira domaću javnost čini se da situacija polako izmiče kontorli, no u narednim nedeljama videćemo kako će se čitava stvar završiti, te da li će svetske kuće fudbala oštrije kazniti postupak Šaćirija.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading