Najzad su zajedno: Minja Subota je voleo samo jednu ženu

Autor:

17.09.2021 13:40

Foto:

Foto:

Pre tri godine, voditelj Minja Subota ostao je bez supruge Branke a za Gloriju je četiri meseca posle njene smrti ispričao zašto je morao da se bez pozdrava rastane od svoje životne ljubavi s kojom je proveo 38 godina u braku



Televizijski voditelj Milan Minja Subota, autor čuvenog “Muzičkog tobogana”, preminuo je jutros u 83. godini u Beogradu posle borbe sa teškom bolešću. Pre tri godine, iznenada i bez najave, Subota je ostao bez supruge Branke, s kojom je bio u braku 38 godina. Nisu imali vremena da se pozdrave. Posle smrti bračne partnerke kompozitor za decu i TV autor pokušavao je da se navikne na novu realnost.

Pročitaj i Bio je ukras dečijeg sveta: Preminuo Minja Subota

U razgovoru za Gloriju setio se prvog susreta sa Brankom, svestan da će supruga zauvek živeti u njegovim sećanjima:

- Branku sam prvi put video krajem sedamdesetih ispred zgrade Politike. Bila je lepa i šarmantna. Sretao sam je potom nekoliko puta, ali nisam mogao da joj priđem na ulici. To ne bi bilo pristojno. Jedne večeri ugledao sam je u Klubu književnika. Sedela je s prijateljicom koju sam poznavao. Ona nas je i upoznala. Kasnije smo se često družili kod te prijateljice na njenom splavu na Adi Ciganliji. Bila su to lepa beogradska vremena. Iz tog druženja rodila se ljubav koja je rezultirala srećnim brakom. U njemu smo dobili sina Miloša. Na Branku i mene svi su gledali kao na jedno. Jedinstven par koji je izuzetno vezan. Tako je i bilo svih trideset i osam godina našeg braka, a time je njen iznenadni odlazak samo teži.

Jakov Simović

Branka i Minja Subota

 

Za naš magazin je ispričao da Branka nije bila bolesna. Imala je male disajne smetnje, smanjen kapacitet pluća, ali ništa što bi ukazivalo na takav ishod.

- Bilo joj je samo šezdeset i devet godina. Voleli smo da ujutro sedimo uz kafu i pričamo. Tog jutra, samo što sam uzeo kafu, rekla mi je da joj nešto nije dobro, ali da ne pominjem ništa sinu Milošu kada se javi. Malo potom samo je klonula. Nisam mogao ništa da učinim. Uskoro je stigao Miloš, kao i ekipa hitne pomoći, ali ništa više nije moglo da se uradi za nju. Brankin nagli odlazak bio je veliki šok za porodicu, prijatelje i komšije.

Jakov Simović

Branka i Minja Subota

 

Minja je do poslednjeg trenutka svog života želeo da najmlađima detinjstvo učinim lepšim.

- To je moja životna misija. Supruga Branka je bila ponosna na to što radim. Na pesme koje su obeležile detinjstvo generacija i ušle u škole. Kada bismo šetali gradom, prilazili su nam i deca i njihovi roditelji da se slikaju s nama, a Branka je uvek govorila: “To treba zaslužiti.” - sećao se Minja Subota za Gloriju pre tri godine.

 

Komentari. (0)

Loading