Uzbudljivo prijateljstvo princeze Dajane i našeg tenisera

Autor:

02.07.2021 19:20

Foto:

Foto:

Princeza Dajana je ostavila upečatljiv trag u Britaniji, a njena prerana i tragična smrt potresla je čitav svet



Princeza od Velsa na jučerašnji datum proslavila bi 60. rođendan, a javnost i dalje ne prestaje da intrigira sve ono što se ticalo njenog života.

Na vrhuncu svoje teniske karijere, Slobodan Boba Živojinović, imao je, kako kaže, čast da upozna britansku princezu, pridobije je kao svog navijača i uspostavi prijateljstvo sa njom.

Pročitajte i Ovi članovi kraljevske porodice NEĆE prisustvovati ceremoniji u čast princeze Dajane

Getty Images

 

- Nedelju dana pre „Vimbldona“ 1987. godine održan je humanitarni meč pod njenim pokroviteljstvom. Bio sam jedan od učesnika, pored još nekoliko poznatih tenisera. Tada sam upoznao Ledi Dajanu. U prvom razgovoru pitala me je da li sam ja onaj teniser koji ima najjači servis - ispričao je Boba Živojinović, dodajući da su se ponovo sreli iduće godine.

- Navijala je za mene sa tribina, iako je kraljevska porodica imala VIP ložu. Velika je stvar kad na meč dođe da te bodri osoba poput nje - rekao je jedan od naših najboljih tenisera svih vremena.

Pročitajte i Živojinovići na gala žurki u Madridu - Lepa Brena u društvu legendarne sportistkinje (foto)

Photo by Princess Diana ArchiveHulton ArchiveGetty Images

 

- Bila je predivna žena, njena veličina bila je u tome što je normalno komunicirala sa svima. Naši dugački razgovori svodili su se na priče o svakodnevnim stvarima i našoj deci. Filip je godište njenog mlađeg sina Harija, pa su nam uglavnom to bile teme. Filip ju je i upoznao. Kada sam mu rekao da je to princeza, ništa mu nije bilo jasno. On je, kao svako dete, princeze zamišljao poput likova iz bajki, u dugačkim raskošnim haljinama - ispričao je Boba, pominjući svog najstarijeg sina Filipa Živojinovića.

Zajedničke fotografije sa princezom Dajanom Boba Živojinović brižljivo čuva u porodičnom albumu i kratko poručuje: "Ponosan sam što sam je poznavao“ - prenosi "Blic".

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading