Poslednje reči Miše Aleksića otkrivaju bolnu intimu, supruga se i dalje ne miri s njegovim odlaskom!

Autor:

20.05.2021 15:35

Foto:

Foto:

U prvoj ispovesti posle smrti surpuga basiste Riblje čorbe Miše Aleksića, Jasmina Aleksić otkriva kako se teško miri s činjenicom da ga više nema i objašnjava kako je izgledalo njihovo opraštanje u kapeli za pokojnike.



Iako će se 29. maja navršiti šest meseci otkako joj je preminuo suprug, čuveni muzičar i basista Riblje čorbe Miša Aleksić, Jasmina Aleksić (60) još ne može da se pomiri s gubitkom. Navikavanje na novu realnost ide teško. Često joj se pričinjava da čuje Mišu kako ulazi u kuću. U tim trenucima mešaju se sreća i bol, stvarajući snažan koktel emocija. Mnogo puta se vraćala na njihov poslednjih susret, na Mišin fatalan susret s virusom korona, na boravak u bolnici.

Jakov Simovic

 

- Pamtim njegove poslednje reči koje je izgovorio pred ulazom u bolnic: 'Vidimo se za dve nedelje kod kuće'. Ništa nije nagoveštaval ovakav ishod, mada smo se oboje, zajedno sa našom ćerkom Minom, zarazili koronom. Mina jeimala blage simptome, a nas dvoje smo posle nekoliko dana dobili upalu pluća. Meni je čak bilo i gore nego njemu. Otišao je u bolnicu u nadi da će se brzo oporaviti, već nakon dva dana i ja sam bila na bolničkom lečenju. Otkako je pandemija počela, stalno je govorio da će umreti ako dobije koronu, ubeđen da je narušenog zdravlja. A nije bio, svi rezultati su mu bili dobri jer je baš vodio računa o sebi.

- Redovno je vežbao, nije nikada ni pušio ni pio, čak ni kafu, samo čajeve - priča Jasmina

I dok se ona polako opravljala, Miši je bilo sve gore. Delio ih je samo jedan sprat, a nije imala baš nikakvih vesti o suprugu. Sve informacije dobijala je spolja, od prijatelja, koji su nekako uspevali da saznaju kakvo je zdravstveno stanje poznatog muzičara.

Pročitajte i Bajaga se potresnim rečima oprostio od Miše: Bili smo kolege u grupi, cimeri u sobi, kumovi u životu...

Dalibor Danilovic

 

Ostatak intervjua pročitajte u aktuelnom izdanju magazina Gloria!

 

Komentari. (0)

Loading