Plaža ljubavi koja je nastala na bizaran način - bombardovanjem! (video)

Autor: M G

16.08.2020 10:00

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Guliver/Getty

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Guliver/GettyUsred meksičkog arhipelaga Marijeta nalazi se mesto za zaljubljene, Plaža ljubavi. Iako je ostrva oblikovala vulkanska aktivnost, ušuškana plaža rođena je u eksplozijama bombi.

Skrivena meksička plaža Playa del Amor (na španskom, Plaža ljubavi) nije toliko skrivena da je ne možete naći.

Ovaj raj za zaljubljene nalazi se na sat vremena plovidbe severozapadno od mesta Puerto Valjarta, a veoma blizu grupe nenaseljenih ostrva Marijeta.

Poslednjih godina, Plaža ljubavi postala je veoma zanimljiva romantičnim ljubiteljima avanturizma pa je sve više turističkih agencija koje nude izlete do ovog ušuškanog gnezda za zaljubljene.

Iako je čitav arhipelag Marijeta formiran dejstvom podvodnih vulkana, Plaža ljubavi nastala je na drugačiji način – bombardovanjem!

Početkom 20. veka, nenaseljena ostrva korišćena su za vojne testove meksičke vlade. Bombe su, najverovatnije, uzrok topografije arhipelaga, pa i skrivene plaže za zaljubljene. Ostrva Marijeta proglašena su 2005. godine za nacionalni park kako bi se zaštitio podvodni život u oblasti oko arhipelaga tako da opasnosti od bombi više nema, prenosi Discovery.

M G

Autor