Reči koje su se našle na spomeniku princezi Dajani nateraće vam suze na oči!

Autor:

06.07.2021 19:15

Foto:

Foto:

Spomenik princezi Dajani poslednjih dana glavna je tema svetskih medija, a reči koje se nalaze na istom za njih imaju posebno značenje!



Sećanje na tragično nastradalu princezu Dajanu ne bledi, a dugo najavljivano otrkivanje spomenika u njenu čast konačno se dogodilo. Na dan kada bi čuvena prineza proslavila šezdeseti rođendan njeni naslednici prinčevi Hari i Vilijam zvanično su otkrili spomenik posvećen njihovoj majci koji se nalazi u vrtovima Kensingtonske palate u Londonu, gde je lejdi Di i živela.

Gettyimages

 

Ispred bronzane skulpture, koja prikazuje Dajanu sa troje dece, na tlu se nalazi ploča sa stihovima pesme koja ima posebno značenje za njene sinove. Reč je o numeri 'The measure of a man', anonimnog autora, a pomenuti stihovi glase ovako:

- To su merila vrednosti žene kao žene, nezevana za njeno rođenje. Ne koja je bila njena pozivija, nego da li je imala srca? Kako je odigrala ulogu koju joj je namenio Bog?

Ova numera vrlo često se čita na sahranama, a takođe je bila i deo komemoracije za 10. godišnjicu Dajanine smrti 2007. godine. Stihovi su korigovani, kako bi lične zamenice odgovarale ženskom rodu.

Pročitajte i Ovi članovi kraljevske porodice NEĆE prisustvovati ceremoniji u čast princeze Dajane

Gettyimages

 

Deca koja su prikazana na skulpturi sa princezom ne predstavljaju određene osobe, već njen rad i uticaj koji je imala kroz život.

- Pamtimo njenu ljubav, snagu i karakter - istakli su prinčevi, te su dodali kako su kvaliteti njihove majke uzrokovali značajne promene širom sveta i uticale na mnoge živote.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Vladimir

08.07.2021 14:42

Baš lepo što ste nam ovo preneli! Odavno me za nešto nije ovako boleo k***c!!!