Toše Proeski danas bi napunio 40 godina - Sećanje na legendarnog pevača ne bledi!

Autor:

25.01.2021 19:15

Foto:

Foto:



25. januar za mnoge obožavaoce i ljubitelje muzike predstavlja poseban datum. Na današnji dan rodio se čovek koji je mnogima obeležio jedan period u životu, svojom emocijom uspeo je da rasplače i najtvrđa srca, a nesvakidašnjom harizmom, te neprevaziđenim glasom uspeo je da ujedini region.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radio Bobar (@bobar_radio)

Toše Proeski prerano nas je napustio, sa svega 26 godina, danas bi proslavio jubilarni 40. rođendan, a mnogi njegovi prijatelji i poštovaci rada današnji datum obeležavaju, te se s osmehom na licu prisećaju dragog prijatelja, velikog humaniste i neprevaziđenog umetnika.

Makedonski slavuj, kako su ga zvali, karijeru je započeo sa svega 10 godina izvedbom Ave Marije koja je oduševila muzički svet. Na studijama solo pevanja postao je jedan od najboljih studenata, a već s 15 godina prvi put nastupio je na muzičkom festivalu.

Bila je čast živeti u tvom vremenu!

Hrvatski pevač Toni Cetinski, koji je s Tošetom 2004. godine snimio hit duet 'Lagala nas mala', prisetio se svog tragično preminulog kolege na svom Fejsbuk profilu.

- 25.01. je dan kada si se rodio, bratko moj. Bila je čast da živim u tvom vremenu i udišem isti vazduh, dragi naš Toše. Zauvek tvoji - poručio je Cetinski uz fotografiju Tošeta Proeskog.

Pročitajte i Sećanje na balkanskog miljenika: Toše Proeski dobio stadion u Skoplju

Zauvijek sa nama i u srcu, 25.01., 40. rođendan Toše Proeskog!

Sjećanje na čovjeka, koji je svojim djelima, kako...

Posted by Hit Records on Петак, 22. јануар 2021.

Toše je imao izuzetno veliko srce, te je bio uključen u brojne humanitarne aktivnosti, a kao ambasador UNICEF-a pomogao je brojnoj deci. Svojom skromnošću osvojio je srca svih koji su ga poznavali ali i onih koji nisu, prenosi NovaS.

- Ne želim da preda mnom skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome - rekao je Toše svojevremeno.

Tragična sudbina Tošeta Proeskog!

Toše Proeski poginuo je 16. oktobra 2007. godine na auto-putu A3, na putu iz Skoplja za Zagreb. Automobil kojim je upravljao Tošetov vozač udario je u teretno vozilo nakon što je vozač zaspao za volanom. Menadžerka Ljiljana Petrović, koja je lakše povređena, spavala je u trenutku nesreće, baš kao i Toše. Ipak, pevač je usled povreda kičme preminuo na licu mesta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Toše Proeski Official (@toseproeski_)

2019. godine počela je izgradnja njegove grobnice, a iz Kruševa, Tošetovog rodnog mesta, tvrde kako se uskoro završava mesto na kome će pevač dostojno počivati, prenosi NovaS.