Međunarodni filmski festival ipak će biti održan uz ovaj uslov!

Autor:

27.02.2021 16:00

Foto:

Foto:



Međunarodni filmski festival - Fest održaće se od 2. do 11. aprila, saopštili su juče iz Centra beogradskih festivala (CEBEF). Direktor CEBEF-a Damir Handanović objasnio je da je održavanje festivala i vraćanje bioskopske publike pred platna izuzetno važan potez za revitalizaciju ovog bitnog faktora kulturnog života ljudi. Kako je istakao, CEBEF je ostao istrajan u tome da se uprkos dešavanjima, festival koji se održava pod pokrivetljstvom Grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, ipak održi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefan Stosic (@stefstosic)

Pročitajte i Počeo Filmski festival u Veneciji: Slučaj Polanski izazvao polemiku već prvog dana

Ovogodišnji festival odvijaće se pod sloganom „Povratak u budućnost“, a gledaoce očekuje preko 70 premijera najnovije svetske kinematografije u 7 programskih celina, koje će publika moći da pogleda u bioskopskim salama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx-a.

U susret jubileju - 50. Festu, publika će imati prilike da na velikom platnu u Sava centru pogleda kultne filmove koji su obeležili prethodne edicije festivala u okviru programa „Festovih 50“.

Na svečanom zatvaranju festivala, 11. aprila, premijerno će biti biti prikazana premontirana verzija Kopolinog filma Kum 3, nastala povodom tridesetogodišnjice prvog prikazivanja ovog ostvarenja.

Festival će ove godine biti održan uz poštovanje svih mera Vlade Srbije i kriznog štaba za suzbijanje pandemije.