Večiti buntovnik, nesvakidašnjeg talenta Sonja Savić danas bi proslavila 59. rođendan!

Autor:

15.09.2020 16:41

Foto:

Foto:



Jedna od najtalentovanijih glumica svih vremena, tog kobnog 23. septembra 2008 godine. tragično je preminula, a danas 12 godina kasnije proslavila bi svoj 59. rođendan.

Sonja Savić bila je prepoznatljiva po svom seksipilu i promuklom glasu, bila je večiti buntovnik, a naverovatan talenat izdvajao je iz mase prosečnih. Fakultet dramskih umetnosti upisala je 1977. godine i važila je za najtalentovaniju glumicu generacije u klasi sa Zoranom Cvijanovićem, Buletom Goncićem, Branimirom Brstinom i Oliverom Ježinom.

Osamdesetih godina pripadala je novom talasu beogradskih umetnika zajedno sa Milanom Mladenovićem i Ivicom Vidovićem Vidom. Ovaj period života smatrala je najboljim. Ostala je upamćena kao neverovatan umetnik, ali i neshvaćena osoba za koju su od početka karijere svi govorili da je zaista posebna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonja Savić 🎭 🎬 🎥 (@sonja__savic) on Jul 30, 2020 at 4:41am PDT

Kao i mnoge njene vršnjakinje, maštala je o udaji i deci s priznatim džez muzičarem Vlajkom Lalićem. U njega se zaljubila još kao petnaestogodišnjakinja, a on je bio i ostao njena prva i najveća ljubav. Razdvojila ih je njegova prerana smrt 1990. godine, kada se utopio na jedrenju nakon što ga ja zahvatila oluja.

- Dok sam bila mlada često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se u potpunosti posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otakako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom - istakla je Sonja za Stori u intervju 2007. godine.

Bolno sećanje Suzane Petričević i Buleta Goncića na Sonju Savić: Sve nas je prevarila da je jača nego što je stvarno bila

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonja Savić 🎭 🎬 🎥 (@sonja__savic) on Feb 19, 2020 at 8:23am PST

Dobitnica je Zlatne arene u Puli, nagrade Carica Teodora za najbolju žensku ulogu u filmu 'Živeti kao sav normalan svet' i Gran pri nagrade Ćele kula za ulogu u 'Šećernoj vodici' na Filmskim susretima u Nišu, specijalne nagrade žirija u Veneciji za ulogu pevačice u filmu 'Život je lep'.

Jedna od kultnih Sonjinih izjava gde je prikazala stvarnu sliku svojih osećanja - Ja sam bila srećna kada sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonja Savić 🎭 🎬 🎥 (@sonja__savic) on Oct 14, 2018 at 6:15am PDT

Sonja Savić preminula je 23. septembra 2008 godine u 48. godini, od prevelike doze nedozvoljenih supstanci. Pronađena je mrtva u svom stanu u Kursulinoj ulici u Beogradu, a sahranjena je dva dana kasnije u selu Donja Gorevnica.

Suzana Petričević i Svetislav Bule Goncić: Sećanje na Sonju Savić