Nagrada "Vlada Divljan" Mladenu Matičeviću

Autor:

15.06.2019 14:21

Foto:

Foto:



Nagrada "Vlada Divljan", koju od prošle godine dodeljuju Opština Bečej i Gradsko pozorište Bečej, pripala je Mladenu Matičeviću, scenaristi i reditelju filma "Nebeska tema" o muzičaru čije ime nagrada nosi.

Odluku je doneo žiri koji su činili: Momčilo Rajin, novinar i muzički kritičar (predsednik žirija), Zdenko Kolar, muzičar i član "Idola", Dubravka Duca Marković, novinarka i urednica, Zoran Vulović, muzičar i muzički producent, Goran Vasović, frontmen benda "Eva Braun" iz Bečeja, i Zdravko Petrović, direktor Gradskog pozorišta Bečej.

Žiri je ocenio da je Matičević pažljivo izbalansiranim i sofisticiranim postupkom uspeo da istakne sve bitne elemente koji tvore storiju o jednom od najvećih romantičara i džentlmena koju je domaća popularna muzika ikada imala.

- Vešto kombinujući dokumentarne i igrane segmente bez prenaglašavanja ili patosa, uspeo je da zaokruži priču o velikom čoveku, o ljubavi i prijateljstvu, o jednoj zemlji i vremenu koji su za nama. Dostojanstveno i emotivno... Baš onako kako to Vlada Divljan i zaslužuje - istakao je žiri.

Maja Gašić

Autor