Ovogodišnji Festival u Veneciji okupio impresivnu ekipu: Ko će se pridružiti Bredu Pitu na crvenom tepihu?

Autor: Maja Gašić

26.07.2019 15:30

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Guliver/Getty images

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Guliver/Getty imagesKatrin Denev, Robert de Niro, Bred Pit, Kristen Stjuart i Skarlet Johanson biće među pozvanim zvezdama ovodogišnjeg, 76. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji (Mostra), na kojem će se 20 dugometražnih filmova takmičiti za glavnu nagradu -  Zlatnog lava, prenose Beta i AFP.

- Mnogi filmovi ove godine bave se temom statusa žena u svetu. Čak i kada su reditelji muškarci, ostvarenja otkrivaju novu senzibilnost i predstavljaju dokaz da su kontroverze poslednjih godina obeležile našu kulturu - izjavio je danas direktor Mostre Alberto Barbera, predstavljajući u Rimu zvaničnu selekciju.

Ovogodišnji festival koji počinje 28. avgusta, otvoriće ostvarenje "The Truth" (Istina) japanskog reditelja Kore-eda Hirokazua, a u kojem glume Katrin Denev i Žilijet Binoš.

Kao i svake godine, američke zvezde i velike holivudske produkcije biće na Mostri, koja je postala nezaobilazno mesto za filmove koje kasnije žele da se takmiče za prestižni Oskar.

Bred Pit će predstaviti naučno-fantastični film "Ad Astra" američkog reditelja Džejmsa Greja.

Slavni De Niro će biti na Mostri sa filmom "Džoker" (Joker) reditelja Toda Filipsa, koji istražuje korene čuvenog protivnika Betmena. U tom filmu glumi Joakin Finiks.

Treći američki sineasta u Veneciji će biti Stiven Soderberg sa ostvarenjem "The Laundromat", trilerom o aferi panamskih dokumenata, sa Antonijom Banderasom, Gerijem Oldmanom i Meril Strip.

Francusku će predstavljati Olivije Asaja sa filmom "Wasp Network" i Rober Gedigijan sa ostvarenjem "Gloria Mundi". Slavni Roman Polanski će biti u trci za Zlatnog lava sa filmom "J'accuse" (Optužujem) dramom inspiranom aferom Drajfus.

Skarlet Johanson će predstaviti film "Marriage Story", Džoni Dep "Waiting for the Barbarians", a rok zvezda Mik Džeger "The Burnt Orange Heresy". Film sa Džegerom će biti prikazan poslednjeg dana festivala, 7. septembra.

Zlatnog lava za životno delo biće uručeno španskom reditelju Pedru Almodovaru.

Maja Gašić

Autor