25. Sarajevo film festival: Gromoglasne ovacije za Bjelu i ekipu "Senki nad Balkanom"

Autor:

20.08.2019 21:45

Foto:

Foto:



Nastavak najgledanije regionalne serije Senke nad Balkanom, premijerno je prikazan u ponedeljak uveče na 25. Sarajevo film festivalu. Autorska i glumačka ekipa predvođena rediteljem Draganom Bjelogrlićem poklonila se publici SFF, koja ih je posle projekcije nagradila višeminutnim aplauzom i ovacijama, prenosi N1 Sarajevo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senke nad Balkanom OFFICIAL (@senkenadbalkanom) on Aug 20, 2019 at 2:32am PDT

- Sarajevo nam je bilo talično i pre dve godina, a čini mi se da će se i sada ponoviti isti uspeh - rekao je Bjelogrlić.

Ekipa Senki oraganizovala je i veliku žurku za sve goste SFF na kojoj je nastupao slovenački bend Sestre, koje inače izvode glavnu numeru u Senkama 2.

Žurki je prisustvovao veliki broj poklonika filmske umetnosti koji ovih dana boravi u Sarajevu, kao i glumci iz serije Marija Bergam, Radivoje Bukvić, Leona Paraminski, Nataša Ninković, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković. Tu su bili i scenarista Boban Jevtić i scenograf Goran Joksimović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senke nad Balkanom OFFICIAL (@senkenadbalkanom) on Aug 20, 2019 at 2:34am PDT

Još ambicioznija u prikazu skrivene istorije Balkana, nova sezona će dati spektakularnu mešavinu akcije i drame, misterije i napetosti, vodeći nas od blatnjavih ulica Jatagan male, pa sve do blistavih bečkih koridora vlasti.

I u drugoj sezoni, uživaćemo u ulogama koje tumače Marija Bergam, Nenad Jezdić, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Miloš Samolov, Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Nikola Đuričko, Nebojša Dugalić, Branimir Brstina, Marko Živić, Toni Mihajlovski, Petar Arsovski, ali i u novim likovima koji su dodeljeni Nataši Ninković, Leoni Paraminski, Bogdanu Dikliću, Vesni Trivalić, Marku Grabežu i Igoru Đorđeviću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senke nad Balkanom OFFICIAL (@senkenadbalkanom) on Aug 20, 2019 at 2:34am PDT

Kreator i reditelj serije je Dragan Bjelogrlić, muziku i ovog puta potpisuje Magnifiko, a emitovanje je planirano od oktobra 2019.

Maja Gašić

Autor