"Šta me snađe": Anđelka Prpić pred beogradskom publikom 12, 13. i 14. februara

Autor:

01.02.2018 17:36

Foto:

Foto:



Beogradska premijera “masovne monodrame” Anđelke Prpić pod nazivom “Šta me snađe” zakazana je za 12. februar u Domu omladine, a budući da su karte već rasprodate, lepa Anđelka novo druženje sa publikom zakazala je za 13. i 14. februar.

Tekst interaktivne savremene komedije u kojoj se popularna glumica pojavljuje u 12 različitih uloga, potpisuje jedan od najboljih srpskih dramskih pisaca i scenarista Nebojša Romčević, a režija je poverena proslavljenom glumcu, muzičaru i reditelju Branku Đuriću Đuri.

O tome kako je došla na ideju da nakon televizijske karijere napravi pozorišnu predstavu, popularna glumica iskreno je rekla:

- Nema tu neke preterano egzotične priče. Jednostavno sam kao neko ko je dosad radio serije i TV projekte, poželela da "upoznam svoju publiku", a predstava je za mene oduvek bila i san i pustolovina. Snovi postaju stvarnost samo ako ih sledimo, a razlika između sna i pustolovine je što sam se usudila da kažem "da" izazovu.

Anđelka igra tridesetdvogodišnju bankarku Jovanku Joku Jakovljević, mladu ženu koja gradi karijeru onim što ima (pameti i znanja ponajmanje) u surovom korporativnom svetu. Sasvim slučajno se našla pred dilemom: čast i bračna vernost ili uspon u karijeri? Takvu dilemu ne može da razreši sama: čitava vojska likova joj u tome pomaže stvarajući još veću konfuziju u njenoj praznoj glavici, a direktorov sin samo što nije ušao u njenu… sobu. Ovaj je svet skrojen tako naopako, da izgleda da je svaka žena bar jednom naletela na svog Harvija Vajnstajna. Zadovoljstvo je njegovo, kajanje njeno...

Osim Beograda, Anđelka sa monodramom “Šta me snađe” tokom februara i marta nastaviće svoju “masovnu turneju” u zemlji i inostranstvu. Tako je 9.2. u Novom Bečeju, 20.2. u Kruševcu, 21.2. u Užicu, 22.2. u Zrenjaninu, 23.2. u Šapcu, 24.2. u Čačku, 25.2. u Novom Sadu, 26.2. u Kragujevcu, 27.2. u Nišu, 1.3. Vršac, 7.3. Sremska Mitrovica, 9.3. Cirih, 10.3. Sent Galen, 14.3. Kikinda.