"Velikim krotiteljem" Dimitrisa Papajoanua otvoren 15. Beogradski festival igre

Autor:

16.03.2018 10:57

Foto:

Foto:



Pod sloganom "Prestonica" u centru "Sava" počeo je 15. Beogradski festival igre, na kome će do 4. aprila 15 trupa predstaviti 24 nove koreografske postavke.

Ovogodišnje izdanje BFI-a dovodi trupe iz Izraela, Grčke, Holandije, Kine, Norveške, Australije, Velike Britanije, SAD, Danske, Poljske, Belgije, Nemačke, Italije i Kanade.

Na sceni centra "Sava" publika je mogla da pogleda novi komad grčkog viziuelnog umetnika, reditelja i koreografa Dimitrisa Papajoanua, kome je pripala i nagrada "Jovan Ćirilov" 14. Beogradskog festivala igre za koreografiju "Nigde".

Beogradski festival igre: Dimitrisu Papajoanou nagrada “Jovan Ćirilov – za korak dalje”

Ovoga puta Papajoanu je predstavo delo "Veliki krotitelj", za koje kritičari kažu da se "otkriva kroz jedan i po sat lančane reakcije komičnih, lepih, senzualnih, erotičnih i magičnih slika koje ne prestaju da osvajaju".

 

Brojne poznate ličnosti iz sveta umetnosti, kulture i politike, među kojima su bile premijerka Ana BrnabićIvan Tasovac, Ružica Đinđić, Nebojša Bradić, Goran Grbović i mnogi drugi, svojim prisustvom su uveličali otvaranje ovog festivala.

Maja Gašić

Autor