Nastupom izraelske kompanije "Vertigo" svečano otvoren 15. Beogradski festival igre

Autor:

19.03.2018 13:19

Foto:

Foto:



Petnaesti Beogradski festival igre, svečano je otvoren sinoć u Sava Centru nastupom izraelske kompanije "Vertigo", koja se domaćoj publici predstavila komadom "Jedan, jedan i jedan" u koreografiji Noe Verthajm.

Ovogodišnje izdanje festivala otvorila je koreografkinja i umetnička direktorka trupe "Vertigo", Noa Verthajm, koja je pozvala publiku da uživa u 24 koreografske postavke 15 kompanija iz 14 zemalja.

Zvaničnom otvaranju festivala, prethodila je predstava "Veliki krotitelj" Dimitrisa Papajoanua, dobitnika ovogodišnje nagrade "Jovan Ćirilov“.

“Velikim krotiteljem” Dimitrisa Papajoanua otvoren 15. Beogradski festival igre

- Ovogodišnji festival nosi slogan ’Prestonica’ što jasno stavlja do znanja da je jubilarni festival i ove godine centar umetničke igre u regionu, ali i šire. Beograd je zahvaljujući ovom festivalu postao važna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove u oblasti umetničke igre i pozorišta. Pred nama su potpuno nova koreografska izdanja i nastupi kompanija iz čitavog sveta, koje smo dugo čekali da ugostimo. Zadatak festivala je uvek isti - da publici koja prati umetnički igru i dolazi sa velikim očekivanjima svake godine, otkrije nešto novo i do sada neviđeno. Nadamo se da ćemo i sada ispuniti taj zadatak - poručila je Aja Jung, umetnička direktorka Beogradskog festivala igre.

Maja Gašić

Autor