Počeo Festival pisaca u Dorćol platz-u

Autor:

21.03.2018 11:00

Foto:

Foto:



U želji da promoviše savremenu domaću književnost i domaće autore, ustanova kulture "Dorćol platz" organizovala je Festival pisaca koji će otvoren juče, a trajaće do 24. marta.

Svojevrsni moto ove manifestacije, inspirisan iskustvom da književnost jednog društva čine i oni koji je stvaraju i oni za koje se stvara, jeste "Dobro došli, dragi (sadašnji i budući) čitaoci - čekaju vas vaši pisci!", a možda bi, kažu organizatori, moglo i "Dobro došli, dragi pisci, cenjeni čitaoci (sadašnji i budući) čekaju na vas!".

Brojni pisci će se svakodnevno družiti sa svojim čitaocima, razgovarati, potpisivati knjige, učestvovati u tribinskom i drugim programima. Početak dešavanja od 20. do 23. marta je u 14 sati, a poslednjeg dana, u subotu, 24. marta, u 12 časova. Planirano je da dešavanja traju do 20 sati.

Goran Stojičić

Među piscima koji učestvuju su Dragan Velikić, David Albahari, Radmila Lazić, Ljubica Arsić, Milisav Savić, Vladislav Bajac, Ljubivoje Ršumović, Marko Vidojković, Ivana Dimić, Mirjana Đurđević, Svetislav Basara, Dragan Jovanović Danilov, Filip David, Gojko Božović, Igor Marojević, Dušan Nedeljković, Miomir Petrović, Mileta Prodanović, Siniša Ubović, Goran Skrobonja, Veselin Mišnić, Miloš Latinović, Nenad Novak Stefanović, Milan St. Protić, Zoran Radisavljević, Dana Todorović, Uroš Petrović, Goran Stojičić i mnogi drugi.

Veselin Mišnić

David Albahari je jedan od pisaca koji će učestvovati na festivalu. “Dorćol platz” će tako, tokom gotovo cele iduće nedelje, biti prostor najuzbudljivijeg dela književnosti - mesto živog susreta pisaca i čitalaca.

Tribine svakog dana

Manifestacija obuhvata i tribinski program, a teme su sledeće: “Žene i književnost”; ”Poezija je mrtva - živela poezija!” (sreda, 21. mart, 16); “Pisac kao književni junak” (sreda, 21. mart, 18); “Pisci u svojim delima” (četvrtak, 22. mart, 18); “Istorija i literatura” (petak, 23. mart, 18); “Satira danas; smeh kao eskapizam ili način gledanja na stvari” (subota, 24. mart, 14); “Pisanje i pitanje političke korektnosti” (24. mart, 18 sati).

Maja Gašić

Autor